TV: Poängförlust och drömmål av J-Södra chockade Elfsborg

Gästerna J-Södra chockade Elfsborg - och hämtade sent upp ett tvåmålsunderläge på Borås Arena. Bortalaget fick därmed resa hem med en oerhört stark poäng.

Gästerna fick en bra chans efter knappt tio minuter. Kevin Stuhr Ellegaard stod för en fin räddning på förstaläget. Returen blev dock farlig men Tom Siwe lyckades skjuta över bara metern framför mål.

Senare kom Elfsborg oerhört nära att ta ledningen genom ett magiskt frisparksmål. Emir Bajrami smekte stolpen med sitt frisparksförsök.

Det var till slut Elfsborg som tog ledningen och den kom genom ett fint inspelat inlägg från Adam Lundqvist som i sin tur knoppades in av Marcus Rohdén, positionerad i straffområdet.

Innan halvtidsvilan hann Dzenis Kozica skjuta från långt håll, vilket tvingade Ellegaard att sträcka ut sig. Gästerna lyckades dock inte få bollen förbi Elfsborgsmålvakten innan paus.

Chanserna var jämnt fördelade mellan lagen efter första halvek - men Elfsborg fick med sig det målmässiga övertaget.

Knappt tre minuter efter paus skapade hemmalaget ett fint kontringsläge. Viktor Prodell fraktade boll med Emir Bajrami till vänster och Simon Hedlund till höger - men överläget mot det numerärt underlägsna försvaret renderade i en för hårt slagen pass av Prodell som Damir Mehic kunde plocka upp.

Simon Hedlund kunde utöka i andra halvlek för Elfsborg. En frisparkschipp över muren nådde en helt ren Per Frick framför mål. Frick gjorde i sin tur en snabb vridning av kroppen och förlängde in bollen i mål.

J-Södra reducerade enbart minuter senare när Jesper Svensson placerade sitt första allsvenska mål bredvid Ellegaard.

Viktor Prodell svarade dock upp snabbt med anfallarens sjunde mål för säsongen. Marcus Rohdén accelererade på vänsterkanten och serverade Prodell som enkelt kunde utöka ledningen för Elfsborg till 3-1.

J-Södra gav inte upp och lagets andra reducering var ett fantastiskt mål och en solklar kandidat till årets mål. Lirdon Silka stod för ett superskott i bortre krysset och det var plötsligt match igen.

Fem minuter efter reduceringen drog Marcus Rohdén på sig ett andra gula kort och tvingades lämna planen. Och med det numerära övertaget kunde J-Södra fullborda vändningen.

Chocken var total när Pawel Cibicki bara minuter innan fulltid nickade in 3-3-kvitteringen på Borås Arena efter ett välslaget inlägg. J-Södra fick resa hem med en oerhört stark bortapoäng.

Elfsborgs elva: Stuhr Ellegaard – Randrup, Jönsson, Nilsson, Lundqvist – Rohden, Claesson – Bajrami, Frick, Hedlund – Prodell

Jönköpings elva: Mehic – Siwe, Karlsson, Calisir, Rönneklev – Assmundsen, Fendrich, Svensson – Kozica, Ogbu, Thelin