TV: Prodell frälste Elfsborg i slutskedet

Förlust på tilläggstid i avgörande Europakval i torsdags. 1—0 seger ordnad i slutminuterna mot Falkenberg på söndagen.

Veckan har varit upp och ner för Elfsborg.

- Vi hade en chans att tvätta bort känslan och besvikelsen från i torsdags. Det är bara segrar som kan reparera det, menade Elfsborgstränaren Janne Mian.

Men det satt hårt inne.

Ett mål mycket tveksamt avvinkat för offside, tre skott bara decimetern utanför och en stolpträff.

Och det bara under de första 20 minuterna.

Ingen hade kunnat protestera om gästande Falkenberg haft både 1—0 och 2—0 mot Elfsborg efter den första halvleken. Hallänningarna var piggare, snabbare och betydligt mer alerta än hemmalaget som fortfarande såg ut att lida både fysiskt och mentalt av veckans bittra Europaförlust mot portugisiska Rio Ave.

Elfsborg hade visserligen det mesta av bollinnehavet men skapade inga farligheter framför Falkenbergsmålet och skapade bara två avslut— inget på mål — under de första 45 minuterna

Efter paus flyttade tabelltrean upp positionerna betydligt och började också skapa både tryck och farligheter. Offensiva högerbacken Johan Larsson, som också toppar Elfsborgs interna skytteliga, hade två möjligheter i början av den andra halvleken men Otto Martler i Falkenbergsmålet stod i vägen båda gångerna.

Ytterligare en hemmachans fick en frispelad Viktor Prodell tio minuter från slutet men också då lyckades Martler tippa bollen till hörna.

Med bara fyra minuter kvar fick både Larsson och Prodell revansch. På Johan Larssons inlägg nickade Prodell elegant in segermålet 1—0.

Publicerad 2014-08-31 kl 19:25