TV: Sana räddade Häcken från förlust – men tappade poäng mot KFF

Kalmar behöll ledningen mot Häcken i 56 minuter.
Sedan slog Tobias Sana till med första målet i nya klubben.
- Det klart att det är förlorade poäng i toppstriden, säger Sana till discovery+.

Häcken, som något oväntat tappade poäng senast mot Degerfors (2-2), kunde återta ensam serieledning i allsvenskan vid seger eller kryss mot Kalmar FF. Ett Kalmar FF som senast besegrade Malmö FF på bortaplan.

När startelvorna presenterades stod det klart att Häcken hade gjort ett par ändringar jämfört med senast mot Degerfors. Peter Abrahamsson var tillbaka  i målet samtidigt som Oscar Uddenäs bänkades och ersattes av Ibrahim Sadiq.

I inledningen av matchen var det inte helt oväntat mycket Häcken. Gästerna var piggare men Kalmar stod emot både hörnor och anfall.

Efter 25 minuter var det Kalmar som tog ledningen när Nahom Girmai Netabay satte dit 1-0 från distans.

- Jag sökte bollen tidigt och tänkte bara på att försöka trycka ner bollen, säger Netabay till discovery+.

Det skulle få Häcken något ur balans samtidigt som Kalmar växte in i halvleken. Gång på gång kunde hemmalaget sätta fart och hota mot Häckens mål, inte sällan med Netabay i spetesen.

- Vi gör en bra match och möter ett väldigt bra Häcken. Då är det kul att vi också kan vara bra, säger Kalmars tränare Henrik Rydström till discovery+.

Med en inledning som tillhörde Häcken och med tanke på att Kalmar hade övertaget i avslutningen av första halvlek, var bollinnehavet 50/50 i halvtid.

När den andra halvleken blåstes igång fick Häcken en bra start. Nyförvärvet Tobias Sana slog till med sitt första mål i Häcken-tröjan.

Från högerkanten hittade bollen in till Sana i straffområdet som tio minuter in i den andra halvleken hade kvitterat för Häcken.

- Det är en jättesvår bortamatch mot ett bollskickligt lag. Jag tycker att vi ska vara nöjda med en poäng även om det såklart är förlorade poäng i toppstriden, säger Sana till discovery+.

- Men man måste vara ärlig. Står jag här och säger efter matchen att vi borde vunnit så hade jag ljugit, fortsätter han.

Kalmar var inte chanslöst i den andra halvleken och behöll tempot i anfallsspelet, som stundtals bjöd på ordentligt farliga chanser. Men Häcken hade serieledning i sikte och försvarade poängen.

Kalmar FF: Friedrich - Olafsson, Sjöstedt, Sætra, Karlsson - Romario, Gustafsson - Netabay, Skrabb, Nanasi - Berg.

Häcken: Abrahamsson - Totland, Hovland, Hammar, Fridriksson - Samuel Gustafson, Simon Gustafson, Rygaard - Sana, Jeremejeff, Sadiq.