TV: Sigurjonsson firade EM-platsen med mål och seger

Uttagen i Lars Lagerbäcks isländska EM-trupp. Det firade Sundsvalls Rúnar Már Sigurjónsson genom att öppna målskyttet i segermatchen mot Falkenberg, 2-1.
- Tabellen ljuger aldrig, så just nu är vi ett topplag, säger islänningen.

Runar Mar Sigurjonsson, som alltså togs ut i Islands EM-trupp tidigare under dagen, visade varför i matchen mot Falkenberg. Med sitt fjärde allsvenska mål för säsongen skickade mittfältaren in 1-0 för hemmalaget redan i den elfte minuten.

Och efter 22 minuter var det dags igen. Stefan Silva stötte in 2-0 målet, men Eric Larsson förtjänar minst lika mycket beröm för sin löpning längs högerkanten och precisa inlägg. Samme Larsson snuvades på ett drömmål senare under halvleken när han testade lyckan med ett lobbskott från halva plan, men ribban låg i vägen.

- Jag hade snackat lite med Tranberg innan och han trodde att jag skulle nicka i mål från halva plan, så jag tänkte att jag provar, säger Larsson i C More.

- Det var nära. En bra träff. Den såg ut att gå hela vägen, men ribban var i vägen.

Gästernas Lord Ofosuhene skadade foten till synes illa efter knappa halvtimmen och tvingades lämna planen på bår. Falkenberg var inte helt ofarligt i första halvlek. Christoffer Carlsson stack upp och skaffade sig en gyllene chans i slutet av halvleken, men Tommy Naurin fotparerade.

Om den första halvleken var svag för gästerna var den andra betydligt bättre. Och reduceringsmålet skulle komma. Thomas Juel-Nielsen gav laget hopp när han knoppade in en hörna med dryga kvarten kvar.

Jesper Karlsson var sedan ytterst nära att snuva hemmalaget på segern, men Naurin sträckte ut och räddade avslutet från nära håll sedan inhopparen erövrat boll högt upp i plan.

Närmare än så kom dock inte Falkenberg, som alltjämt är jumbo i Allsvenskan. Sundsvall däremot befäste sin position i toppen efter två raka kryss.

- Vi kan göra det mycket bättre, men vi har många poäng. Fler än vad många trodde, sammanfattar Sigurjonsson i C More.