TV: Skandal - åskådare slog ner Östersunds målvakt

En skandal inträffade mellan Jönköpings Södra och Östersund under måndagen.
En åskådare tog sig in på planen och slog ner ÖFK:s målvakt Aly Keita.
Matchen är avbruten och kommer inte spelas klart under kvällen.

Det var Östersund som fick den bästa starten på matchen. Efter 25 minuters spel avancerade man på högerkanten, där Stefan Karlsson hittade in till Alex Dyer som i sin tur placerade in 1-0 i det bortre hörnet.

Målet såg länge ut att ge Östersund tre viktiga poäng på bortaplan, men med lite mer än tio minuter kvar att spela kvitterade hemmalaget. En djupledsboll nådde fram till Pawel Cibicki, som tog ett steg tillbaka och läckert serverade Tommy Thelin som fri kunde placera in 1-1 i det bortre hörnet.

I slutminuterna av matchen avbröts drabbningen. Det efter att en åskådare sprungit in på planen, jagat Östersunds målvakt Aly Keita och slagit ner honom. Vakter kunde sedan fånga in åskådaren, som fördes av planen. Efter ett tag kunde Keita resa sig upp och ledas av planen. Matchen är avbruten och kommer inte att spelas klart under måndagen.

- Jag blir så jävla förbannad, säger C Mores expert Anders Andersson.

Matchdelegaten Nicklas Bengtsson gav i C More förklaringen till varför matchen inte återupptogs under måndagen. Keita var fysiskt och psykiskt skadad, och Östersund kände sig inte trygga med att spela vidare.

Den misstänkte mannen bombhotade Stadsparksvallen på väg ut från arenan, uppger polisen för GP. Enligt polisen kom han inspringandes från bortaläktaren.

Aly Keita har själv uttalat sig om händelsen.

- Jag är chockad och arg, säger han till Expressen.

Se när åskådaren sprang in på planen i spelaren ovan.

Jönköpings Södras startelva: Mehic - Siwe, Calisir, Karlsson, Fernandez Portillo - Aasmundsen, Smylie, Fendrich - Kozica, Cibicki, Thelin

Östersunds startelva: Keita - Karlsson, Papagiannopoulos, Atta, Widgren - Nouri, Bergqvist, Bachirou - Dyer, Sollander, Gero