TV: Släkten är värst - Andersson sänkte Djurgården

Emir Kujovic såld - då blev ersättaren Sebastian Andersson hjälte mot Djurgården.
Anfallaren sänkte sin gamla klubb när IFK Norrköping slog blåränderna med 1-0.
- Han gör det bra, säger managern Jens Gustafsson.

Under lördagen startade allsvenskan om igen för Djurgården och IFK Norrköping. Lagen möttes på Tele2 Arena, inför 13 598 åskådare, i vad som var Pekings nye manager Jens Gustafssons första tävlingsmatch för klubben.

Och Gustafsson fick en drömstart. Regerande svenska mästaren vann nämligen med 1-0, efter att förre Djurgården-spelaren Sebastian Andersson nickat in matchens enda mål i den 67:e minuten. Ett inlägg hamnade hos Christopher Telo i utkanten av straffområdet, varpå han skickade vidare bollen till Daniel Sjölund, som i sin tur hittade Anderssons panna med ett inlägg.

- Sebastian jobbar väldigt hårt, vilket vi vet. Han gör målet, gör det bra och presterar på det sättet vi förväntar oss, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Djurgården försökte få in en kvittering mot slutet, men lyckades aldrig näta. Några minuter innan Norrköpings mål skapade blåränderna sin bästa chans, när Amadou Jawo skarvade en hörna på ett sätt som tvingade Andreas Vaikla att göra en svettig räddning. Även på tilläggstid var Djurgården nära ett mål, men då stod en täckande Norrköping-spelare i vägen för ett skott när Vaikla var ur position.

- Vi är så klart nöjda men vi är också ödmjuka inför att vi vann. Vi behöver bli lite bättre i passningsspelet över längre perioder, säger Gustafsson.

I och med segern går IFK Norrköping upp på samma poäng som serieledaren Malmö FF. Peking har dock spelat en match mer än MFF. Djurgården har fortsatt två poäng ner till negativt kval.

Djurgårdens startelva: Høie - Björkström, Hansson, Colley, Käck - Karlström, Faltsetas, Walker, Berntsen - Jawo, Olunga

Norrköpings startelva: Vaikla - Wahlqvist, Johansson, Fjoluson, Telo - Bärkroth, Tekie, Sjölund, Blomqvist - Nyman, Andersson