TV: Stefanellis superinhopp frälste AIK - avgjorde sent

UPPSALA. Det satt långt inne - och ett superinhopp krävdes.
Men AIK slog Sirius på nytt under onsdagen, efter två mål av inhopparen Nicolas Stefanelli.
- Det är mitt jobb, jag är forward, säger han till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Under onsdagen möttes IK Sirius och AIK igen, efter att de svartgula i fredags vunnit en match lagen emellan på Friends Arena med 2-0. Den här gången ställdes man mot varandra på Studenternas IP i Uppsala, inför 6 139 åskådare, och då blev det återigen seger för ”Gnaget.

AIK tog ledningen redan i den sjunde minuten, genom Anton Salétros. Kristoffer Olsson slog en djupledsboll över Sirius-försvaret som Salétros plockade ner och tryckte in i mål mellan benen på hemmalagets keeper Karim Fegrouch.

- Titta på passningen! Han smeker fram den, skrek kommentatorn Patrik Westberg i C Mores sändning.

- En makalös passning, fyllde expertkommentatorn Erik Edman på med.

Men efter 15 minuters spel kvitterade Sirius. Moses Ogbu nickade ner en långboll från Oscar Pehrsson till Christer Gustafsson, som bankade upp bollen i ena krysset på halvvolley. Och i den 28:e minuten tryckte nämnde Ogbu in 2-1 för Sirius från nära håll, efter inspel från Shkodran Maholli.

Hemmalaget hade 2-1 i paus och då bestämde sig AIK:s tränare Rikard Norling för att göra två byten. Forwarden Henok Goitom gick ut mot Nicolas Stefanelli och mittfältaren Enock Kofi Adu byttes ut mot Daniel Sundgren (Ahmed Yasin klev upp på mittfältet och Sundgren in som wingback).

I inledningen av den andra halvleken var AIK sedan nära att näta vid flera gånger, och i den 64:e minuten dunkade inhopparen Stefanelli in 2-2 på volley efter en lyftning in i straffområdet från Anton Salétros.

- En superhet Salétros med en vansinnigt vacker lyftning, kommenterade Erik Edman.

Samme Stefanelli skulle också få in sitt andra mål för matchen och den allsvenska säsongen. Från nära håll tryckte argentinaren, som inte fått mycket speltid hittills i år, in 3-2 efter att Sirius målvakt lämnat retur på ett avslut från Nabil Bahoui och hemmalaget inte lyckats rensa undan.

- Det är mitt jobb, jag är forward. Jag gjorde två mål och jag är väldigt glad för det, säger han till C More.

Vilda glädjescener i AIK-lägret utbröt då på Studenternas och de svartgula höll undan, och vann med 3-2. Därmed är Rikard Norlings lag fortsatt obesegrat i allsvenskan efter sju spelade matcher och man har en poäng ner till tvåan Hammarby, men också en match mer spelad.