TV: Stekhet Antonsson frälste Kalmar igen

Falkenberg har aldrig lyckats ta poäng mot Kalmar FF. Idag skulle klubben göra ett försök för femte gången - men Marcus Antonsson satte stopp för det med sitt avgörande 2-1-mål.

Kalmars skyttekung fick första kvalificerade chansen för gästerna i den 25:e minuten, men anfallarens avslut strax utanför straffområdet smet strax över ribban.

Strax därefter svarade Falkenberg, och det var lagkapten David Svensson som i efterdyningarna av en fast situation bredsidade in en volley mycket elegant.

Svante Ingelsson var nära att kvittera strax före paus, men på ett inlägg från höger kom Kalmar-spelaren aningen för sent och hann inte avsluta.

Kvitteringen skulle dock komma, och det var Tobias Eriksson som strax före paus stötte till med pannan på ett vänsterinlägg.

Strax efter paus träffade Jonathan Ring stolpen efter en pigg inledning av gästerna. Och efter knappa kvarten höll sig specielle målskytten Marcus Antonsosn framme och stötte in 2-1 från snäv vinkel. Anfallaren skadade sig i samband med målet, fick behandling men kom tillbaka in i spel.

Falkenberg var inte ofarligt efter gästernas ledningsmål. Akseli Pelvas fick en utomordentlig möjlighet att kvittera i friläge med kvarten kvar, men Ole Söderberg svarade för en vass räddning och matchen slutade 2-1 till Kalmar.