TV: Succéstart för Farnerud - låg bakom segern mot Östersund

I första allsvenska matchen för Häcken fixade Alexander Farnerud tre poäng.
- Bättre kan det inte bli, säger han till Fotbollskanalen.

Samuel Gustafson har lämnat Häcken för Torino. Alexander Farnerud har plockats in för att fylla luckan.

Hittills har det gått alldeles utmärkt.

32-åringen inledde sejouren hos de gulsvarta med att bli målskytt i veckans 11-1-seger mot Växjö BK i svenska cupen.

I söndagens allsvenska möte med Östersund fortsatte succén. I den 58:e matchminuten bytte han av Martin Ericsson. I den 73:e serverade han John Owoeri till det  matchavgörande 2-1-målet.

Han var dock inte färdig där.

I den 85:e matchminuten slog han hörnan som Tefu Mashamaite styrde in till 3-1.

- Det var skönt att få komma in och att vi tog tre poäng, ler mittfältaren.

- Jag är glad att vara igång igen. Hoppas vi kan fixa några bra resultat i de kommande matcherna också.

Målen var en konsekvens av en tydlig Häcken uppryckning. Hemmalaget hade varit blekt och långa stunder utspelat i den första halvleken.

De hade också tvingats se Curtis Edwards gör 1-0 till Östersund efter 26 minuter, fint framspelad av Andrew Stadler.

Efter paussnacket tryckte Häcken i en högre växel.

Demba Savage fick det första fina läget sedan Gustav Berggren spelat in från kanten. Yttermittfältaren fick dock inte alls träff på bollen.

Det gick bättre när Nasiru Mohammed hittade in i samma yta tre minuter senare. John Owoeri spelade in, Aly Keita släppte retur och Mohammed kunde enkelt placera in 1-1. Hans första allsvenska mål sedan premiären mot Elfsborg i början av april.

Sedan vet ni vad som hände.

Alexander Farneruds vänsterfot låg bakom två mål och såg till så att Häcken vann med 3-1. Helt logiskt lovordades just Farnerud av tränaren Peter Gerhardsson efter matchen.

- När vi ger honom bollen händer det saker, konstaterade han.

- Det är så det brukar låta. Det är så det har varit i alla mina klubbar, skrattar Farnerud själv.