TV: Tionde raka hemmasegern - Peking tangerade klubbrekordet

IFK Norrköping besegrade Gif Sundsvall med 2-1. Där med tangerade man sitt klubbrekord på tio raka hemmasegrar från säsongerna 1992-93.

Efter en kvarts spel så fälldes Emir Kujovic i straffområdet då Giffarna inte hängde med i försvarsspelet. Landslagsanfallaren fick med sig en straff som han själv förvaltade iskallt från elva meter. Målet var anfallarens 50.e allsvenska mål.

IFK Norrköping fortsatte att trycka på i offensiven. Femton minuter senare så snodde man aggressivt bollen av Robin Tranberg som drällde med bollen på egen planhalva. Det låga inlägget nådde till slut Kujovic inne i straffområdet vars skott gick tätt utanför Naurins bortre stolpe.

Under pausvilan så tvingades Christoffer Nyman att utgå. Anfallaren hade känt sig hängig inför enligt C More och ersattes av Sebastian Andersson.

Bara fem minuter in i den andra halvleken fick Sundsvall ett jätteläge att kvittera. Robin Sehlin kom runt på kanten och spelade in bollen till Pa Dibba. Vaikla stod för en fin räddning men fick inte ut bollen bättre än att Steinarsson kunde kontrollera bollen vid fötterna och skicka bollen i ribban. Ett jätteläge för gästerna som dock inte fick in bollen.

Istället så var det hemmapubliken som skulle få jubla några minuter senare då Sebastian Andersson utökade till 2-0. Anfallaren tog emot bollen inne i straffområdet med bröstet och sköt kyligt in matchens andra mål.

På tilläggstid så kom ändå en reducering från gästerna av genom Johan Eklund. Detta efter att Shpëtim Hasani nickat ner bollen till anfallaren som kunde trycka in bollen i nät. Hoppet skulle dock inte hålla särskilt länge utan några minuter senare smällde IFK Norrköping in 3-1 genom Tkalcic.

IFK Norrköpings startelva: Vaikla - Wahlqvist, Johansson, Fjóluson, Telo - Tkalcic, Blomqvist, Sjölund, Tekie - Nyman, Kujovic

Gif Sundsvalls startelva: Naurin - Larsson, Danielsson, Sonko Sundberg, Tranberg - Sellin, Sigurjónsson, Krogh Gerson, Steindórsson - Silva, Dibba

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför.