TV: Trots segern - Gefle åker ur allsvenskan

Sedan 2005 har Gefle varit ett allsvenskt lag.
Fram till i dag.
Nästa säsong spelar gästrikarna i superettan.
- Vi har haft en bra slutperiod, men det räckte inte, säger Gefles tränare Thomas Andersson efter matchen.

Gefle gjorde jobbet och besegrade Östersund med hela 4-1 på Jämtkraft Arena, men det hjälpte inte då Helsingborg samtidigt besegrade Jönköpings Södra hemma på Olympia och behöll kvalplatsen.

Det blev dock en drömstart för Gefle mot Östersund - redan i den sjunde minuten satte Jonas Lantto 1-0 för sitt lag.

Bara tre minuter senare ökade Gefle på till 2-0 när Johan Oremo rann igenom och satte bollen bakom Hampus Nilsson.

Östersund sick strax därefter till en reducering. Alex Dyer satte 1-2-målet bakom Andreas Andersson i den 19:e minuten.

Efter en dryg timmes spel ökade Gefle ledningen på nytt, när Johan Bertilsson satte ett inlägg i mål. I den 69:e minuten ökade Gefle även på till 4-1 när Johan Oremo satte sitt andra mål för dagen.

Östersund fick göra ett tröstmål på stopptid när Saman Ghoddos gjorde säsongens tionde till 2-4, vilket också blev slutresultatet.

Storsegern räckte dock inte - 2017 spelar Gefle i superettan.

- Vi har gjort det vi har kunnat. Vi har haft en bra slutperiod, men det räckte inte, säger Gefles tränare Thomas Andersson efter matchen.

- Jag har inte levt med tanken att vi ska åka ur över huvud taget förrän nu, det har inte funnits där riktigt.

Östersund: Nilsson - Karlsson, Mukiibi, Bergqvist, Widgren - Dyer, Bachirou, Edwards - Sema, Gero, Ghoddos.

Gefle: Andersson - Florén, Nadeau, Rauschenberg, Lans - Bertilsson, Nilsson, Lantto, Skrabb - Williams, Oremo.