TV: Tung premiärseger för Häcken - slog Elfsborg

Häcken var mest effektivt och slog Elfsborg med 2-1 i den allsvenska premiären. Men Elfsborg gjorde en bra match - utom när det kom till att göra mål.

Den tekniske brasilianaren Paulinho gjorde elva mål på 14 seriematcher för Häcken efter sin återkomst under förra säsongen.

Nu dundrade han in 1-0 mot Elfsborg innan det spelats fem minuter. Paulinho högg direkt när chansen kom i straffområdet efter ett skott från en lagkamrat.

Men i resten av matchen var målvakten Peter Abrahamsson Häckens bästa spelare. Elfsborg spelade sig igenom hemmalagets försvar gång på gång. Men vissa avslut blev för dåliga, medan andra räddades av en felfri Abrahamsson i Häcken-målet.

"Yttrar som fuskar"
De bästa chanserna hade Viktor Claesson, som bland annat sköt över öppet mål på en målvaktsretur efter ett skott från allsvenskt comebackande Emir Bajrami.

- Vi är värda att vinna matchen, sett till både spel och målchanser, säger Viktor Claesson efteråt.

- Sen är det viktigt att få första målet mot Häcken här. De är väldigt bra på kontringar. Gör de 1-0 så är det inte roligt att försöka göra 1-1, och veta att de ligger "på rulle" med yttrar som fuskar i defensiven och bara ligger och kontrar, säger Claesson.

En av yttrarna är Paulinho. Den andre, Nasiru Mohammed, ökade till 2-0 i 84:e minuten med ett iskallt skott, snyggt framspelad av Samuel Gustafson i ett blixtrande anfall med start från eget straffområde. Då hade Häcken just fått mittbacken Jasmin Sudic utvisad.

Elfsborgtränaren Magnus Haglund var nöjd med mycket, men inte med avsluten och inte med spelet när Häcken blivit en man mindre.

- Vi har tyvärr fem dåliga minuter, där vi inte riktigt får ordning på saker och ting, efter utvisningen, säger Haglund.

Sen reducering
Vänsterbacken Adam Lundqvist reducerade för Elfsborg i en offensiv framstöt i 88:e minuten, men närmare kom inte Boråslaget.

- Känns grymt att åka härifrån med noll poäng. Alla spelare i Elfsborg gör en stark match, tycker Haglund.

Häckens tränare Peter Gerhardsson var förstås nöjd med segern, målvakten Peter Abrahamsson, lagets vassa kontringar och spelet med en man mindre - men inte riktigt allt annat.

- Det finns saker i vår prestation som vi kan göra bättre, konstaterar han.