TV: Tung smäll för AIK i guldjakten - Omarsson hjälte för Blåvitt

AIK hade chansen att plocka in på serieledande Malmö FF. De tog inte tillvara på den.
Borta mot IFK Göteborg föll laget med 1-0 sedan Elias Omarsson gjort matchens enda mål.

I och med Malmö FF:s överraskande förlust (0-3) mot Östersund fick både IFK Norrköping och AIK chansen att knapra in i kampen om SM-guldet.

IFK Norrköping tog den genom att besegra Falkenberg med 2-1 under söndagen. AIK gjorde det inte. I tungviktsmötet med IFK Göteborg på Gamla Ullevi kammade laget noll.

Orsaken till det stavades Elias Omarsson. 21-åringen, som Blåvitt har lånat in från norska Vålerenga, gjorde matchens enda mål efter 26 minuter. Anfallaren tog emot Emil Salomonssons inspel, vände runt i straffområdet och placerade in bollen i det bortre hörnet. Patrik Carlgren var där, men nådde inte bollen. Målet var Omarssons femte i allsvenskan.

Fram till fullträffen hade matchen varit intensiv och tät. I målchansväg hade Thomas Rogne missat en jättechans från nära håll. AIK? De ville ha straff när Mattias Bjärsmyr fick bollen på armen efter ett inspel. Domaren Andreas Ekberg valde dock att fria.

I den andra halvleken var IFK Göteborg nära att utöka ledningen redan efter nio minuter. I en omställning lyfte Mads Albaek fram bollen till en fristående Omarsson. Den här gången missade han dock målet.

En stund senare verkställde Rikard Norling ett dubbelbyte i hopp om att få fart på sitt AIK. Ahmed Yasin och Eero Markkanen var de som kastades in. De lyckades dock inte hitta en AIK-väg in i matchen. IFK Göteborg försvarade sig bra.

Närmast att kvittera var Chinedu Obasi som fick ett skottläge från vänster, men John Alvbåge kunde styra undan avslutet.

Matchen slutade 1-0. IFK Göteborg har nu fyra raka matcher utan förlust mot AIK som fortsatt är sju poäng bakom serieledande Malmö FF. Tre omgångar återstår.

-
-
Publicerad 2016-10-24 kl 20:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.