TV: Två målvaktsmisstag gav AIK viktig seger

Inför 13 422 åskådare på Friends Arena vann AIK med 2-1 mot Elfsborg under måndagen. Gästernas målvakt Kevin Stuhr Ellegaard bjöd på två tveksamma ingripanden som resulterade i mål.
- Jag är besviken över att vi får gå av planen med noll poäng, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Det var AIK som tog ledningen i matchen. 16-årige anfallstalangen Alexander Isak drev in med bollen i straffområdet och hittade sedan nätet mellan benen på Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard, i den 14:e minuten. Skottet var inte särskilt hårt men letade sig trots allt in i mål. Det gjorde han framför ögonen på Premier League scouter på läktaren.

Elfsborg kvitterade dock snabbt därefter. I den 19:e minuten kom Simon Hedlund runt på kanten och hittade in till Viktor Prodell som helt ren kunde skjuta in 1-1 bakom Patrik Carlgren.

Efter kvitteringen var det Elfsborg som låg på för ett ledningsmål, men istället stod Kevin Stuhr Ellegaard återigen för ett tveksamt ingripande och helt plötsligt var det 2-1 till AIK i den 44:e minuten. Mittfältaren Anton Salétros drog på från omkring 30 meters håll och Ellegaard klarade inte av mer än att toucha bollen i nät.

I den andra halvleken hade båda lagen en del chanser. Bland annat nådde Elfsborgs mittback Jörgen Horn högst på en frispark men hans nick gick över ribban. Simon Hedlund testade också Patrik Carlgren med ett tungt skott. Närmast ett mål var dock AIK:s inlånade anfallare Carlos Strandberg och inhoppande anfallare Fredrik Brustad. Båda två missade friläge.

AIK vann matchen med 2-1 och står nu på åtta poäng efter fem omgångar. Elfsborg har det fortsatt tungt och har bara skrapat ihop tre poäng. Borås-laget ligger på kvalplatsen ner till superettan.

- Givetvis är jag väldigt besviken över att vi får gå av planen med noll poäng. Vi gör en prestation som i mångt och mycket är bra. Statistiken bekräftar också på något sätt känslan som vi sitter inne med, vi har ganska mycket boll och slår AIK i avslut. Att det blev 0 poäng är tufft, speciellt när vi inte vunnit på några matcher, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Startelvorna:

AIK: Carlgren; Hauksson, Karlsson, Hooiveld, Johansson; Blomberg, Ishizaki, Saletros, Yasin; Isak, Strandberg.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard; Manns, Horn, Randrup, Lundqvist; Rohdén, Claesson; Lundvall, Nilsson, Hedlund; Prodell.