TV: Två målvaktstabbar när Häcken slog Hammarby

3-2 till Häcken, två målvaktstabbar, ett kanonmål. Hammarbys sju matcher långa förlustfria svit sprack under onsdagen.

Sju raka matcher utan förlust. Där stannade Hammarbys svit, för under onsdagen sprack den. Hemma mot BK Häcken, inför lite mer än 19 000 åskådare, räckte inte de grönvita till fullt ut, även om man hade ledningen så sent som i den 80:e minuten.

Det svängde rejält på Tele2 Arena och det började med att Häcken tog ledningen i den 19:e minuten. Ytterbacken Kari Arkivuo tog sig upp på vänsterkanten, slog in en pass längs marken som Bajens mittback Joseph Aidoo slog hål i luften på och gav bort till John Owoeri. Han passade till Rasmus Schüller som sköt ett skott i kryssribban, och på returen stod Alhassan Kamara för en akrobatisk spark som fick bollen att leta sig in i det bortre hörnet.

Direkt efteråt var Aidoo nära att reparera sig, genom att kvittera. Men hans avslut från nära håll gick precis utanför.

I paus stod det 1-0 till Häcken och bortalaget höll ställningarna ett tag in i den andra halvleken. Men efter en timmes spel krockade Pa Dibba och Rasmus Lindgren i en luftduell som gjorde att Lindgren enligt sjukhuspersonal drabbades av en hjärnskakning, och han tvingades därför bryta matchen och åka till sjukhus. Kort därefter kvitterade Erik Israelsson för Hammarby. Häckens keeper Peter Abrahamsson skulle ut och bryta ett anfall, men råkade brösta ut bollen utanför straffområdet och ramlade sedan, vilket gav Israelsson öppet mål bortsett från två täckande försvarare. Mittfältare, som minuten tidigare bytts in, lyfte in bollen i nät.

I den 75:e minuten fullbordade sedan Hammarby en vändning, när ytterbacken Mats Solheim smög med upp i ett anfall och smekte in 2-1 i det bortre krysset. Ett kanonmål som norrmannen blev väldigt glad för. Han firade genom att låtsas vagga ett barn, eftersom han nyligen fått barn.

Men det blev ingen seger för hemmalaget. Mohammed Abubakari tryckte nämligen in en retur efter hörna i mål, från nära håll, i den 80:e minuten och sex minuter senare satte Alexander Farnerud 3-2. Nyförvärvet sköt från långt håll ett lågt skott som Ögmundur Kristinsson släppte in under sig. Matchens andra målvaktstabbe.

Nu står Häcken på 36 poäng. Laget har tio poäng upp till den tredje Europa-platsen, som AIK innehar just nu.

Hammarby: Kristinsson, Sævarsson, Aidoo, Magyar, Solheim, Smárason, Bakircioglu, Persson, Haglund, Alex, Dibba.

Häcken: Abrahamsson, Wahlström, Lindgren, Sudic, Arkivou, Andersson, Schüller, Abubakari, Kamara, Farnerud, Owoeri.

Matchen visas i C More med avspark 19.00.