Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: USA:s justitieminister: "Fyra misstänkta har erkänt"

Andra ligor och cuper

Idag under en presskonferens förklarade USA:s justitieminister Loretta Lynch att fyra misstänkta i FIFA-skandalen redan erkänt sig skyldiga till att ha svindlat nästan 1,3 miljarder kronor.

Idag höll den amerikanska justitieministernen presskonferens kring de anklagelser som riktats mot sammanlagt 14 personer, varav sex har uppdrag på hög nivå inom organisationen. Fyra misstänkta har redan erkänt sig skyldiga till att ha svindlat nästan 1,3 miljarder kronor.

Det här spänner över två generationer fotbollsledare som har missbrukat sina förtroendeposter och kommit över miljontals dollar i mutor. Det handlar om vilka som ska få tv-sända evenemang, var de ska hållas och vilka som ska sitta på de höga posterna. De stora evenemangen har fungerat som ett medel för att fylla ledande personers fickor med mutor, sa justitieministern Loretta Lynch om Fifa-topparna under dagens konferens.

Annons

Hon pratade länge om att den långa utredningen som gjorts av landets justitiedepartement som idag ledde till gripande av ledarna. Utredningen har visat att valet av Sydafrika som arrangemang till VM 2010 föregicks av korruption, och även vid presidentvalet 2011 förekom mutor.

– Brotten har pågått över två årtionden. Ordföranden för Concacaf har tagit emot över 10 miljoner dollar i mutor under sin tid i Fifa" berättade hon.

Kelly Currie, chef för den amerikanska skattemyndigheten som jobbat med FBI gick också hårt åt FIFA, och framförallt den sittande presidenten Sepp Blatter.

– Det här är världsmästerskap i bedrägeri - idag ger vi FIFA det röda kortet.

Se hela nyheternas reportage om skandalen i spelaren ovanför

Publicerad 2015-05-27 kl 19:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto