Bara oavgjort för Bayern München

Andra ligor och cuper

Robert Lewandowski, förra årets skyttekung i Bundesliga, gjorde på lördagen sitt första mål för nya klubben Bayern München.

Dessutom debuterade Xabi Alonso bara två dagar efter att han blev klar för en övergång från Real Madrid. Trots det så blev det bara en poäng, 1—1, för Bayern München i bortamatchen mot Schalke 04.

Lewandowski, ny från Borussia Dortmund, satte 1—0 i tionde minuten och då bjöd gästerna på riktigt bra spel. Alonso spelade med stor självsäkerhet och hade mest bollkontakter i bortalaget.

Gästerna släppte dock på gaspedalen och hemmalaget kunde kvittera genom lagkaptenen Benedikt Höwedes i andra halvlek.

- Vid den här tidpunkten på säsongen så går det inte att spela i 90 minuter på det sättet som vi spelade de första 25 minuterna, förklarade Bayerns målvakt Manuel Neuer efteråt.

Publicerad 2014-08-30 kl 21:34