Bayern vann premiären efter Malandas osannolika miss

Andra ligor och cuper

Bayern München vann ligapremiären mot Wolfsburg med 2—1. Men nye fotbollstränaren Pep Guardiola höll andan när Wolfsburgs Bernard Malanda stod för en ögonbrynshöjande miss.

I bundesligapremiären klev två VM-profiler fram direkt. Tyske guldmedaljören Thomas Müller skarvade ett inlägg i mål efter att Arjen Robben på ett spektakulärt sätt tagit sig förbi två motståndare i den första halvleken.

Bara någon minut efter halvtidsvilan gick Bayern München ut med hög press direkt och Robben, som tog brons med Nederländerna i VM, satte på egen hand 2—0.

I den 52:a minuten reducerade den förre Bayern-spelaren Ivica Olic för gästerna. Halvleken blev mycket händelserik. Mest uppseendeväckande var när Wolfsburgs Bernard Malanda, 19, sköt på målvakten Manuel Neuer och skottets riktning gick i ribban.

Malanda fick returen snabbt på sig och hade öppet mål och — missade. I den 90:e minuten hade även Robben en ribbträff.

I Bayern München startade akademifostrade Gianluca Gaudino, endast 17 år gammal, på plan. Det gjorde även Robert Lewandowski, nyförvärvet från Borussia Dortmund.

Också försvaren Holger Badstuber fick förtroendet hos den regerande ligamästaren och gjorde seriecomeback efter två korsbandsskador och totalt 20 månaders frånvaro.

Publicerad 2014-08-22 kl 23:12