Dortmund nära tappa tremålsledning mot jumbon

Andra ligor och cuper

Borussia Dortmund plockade tre viktiga poäng hemma mot Augsburg – men det kunde ha gått åt pipsvängen. På åtta minuter i slutet hämtade gästerna in ett 3-0-underläge till 3-2.

Till sist var det nog mest lättnad som publiken på Signal Iduna Park kände. Men ända fram till matchminut 82 såg Dortmunds spel stensäkert ut. Redan efter elva minuter var Marco Reus sist på bollen i det vackra anfall som ledde fram till 1-0, och sedan ökade Sokratis Papastathopoulos och Adrian Ramos på för hemmalagets del.

Men efter att Raul Bobadilla reducerat vädrade Augsburg morgonluft, och sedan bäddade Tim Matavs 3-2 för en spännande avslutning. Och visst kunde kvitteringen ha kommit. Men närmare än ett hyfsat skott från kanten på straffområdet kom inte Augsburg, utan Dortmund tog några välbehövliga kliv i tabellen. Tack vare vinsten ligger Jürgen Klopps manskap nu sexa. Augsburg är allra sist.

Publicerad 2014-08-29 kl 22:34