Etiopiens skräll - efter att målvakten fått rött kort på båren

Andra ligor och cuper

Efter 31 års frånvaro är Etiopien tillbaka i afrikanska mästerskapet. De rivstartade med att få oavgjort mot regerande mästaren Zambia. Trots att målvakten både bars och visades ut efter en halvtimme.

Det blev en händelserik match när regerande mästaren Zambia och Etiopien spelade 1-1 i Afrikanska mästerskapen.

Efter en halvtimme gick Etiopiens målvakt Jemal Tassew in hårt i en duell med Zambias Chisamba Lungu. Båda fick ont, Tassew blev liggande länge och fick till slut bäras ut på bår. Då klev domaren fram och gav honom rött kort för tacklingen på Lungu.

På tilläggstid i första halvlek gav Collins Mbesuma Zambia ledningen. När Mbesumba och hans lagkamrater firade målet med en dans vid sidlinjen fick de flaskor och vuvuzelor över sig. Etiopien kvitterade sedan i andra halvlek genom Adane Girma.

Syrianskas Yussuf Saleh blev kvar på Etiopiens bänk medan förre Helsingborgspelaren Isaac Chansa spelade hela matchen för Zambia.