Guidetti: "Jag trodde att det skulle gå bra när jag kom hit men så här bra..."

Andra ligor och cuper

Tre nya mål, ännu en gång matchhjälte för Feyenoord.
Och framför allt - allt närmare en plats i svenska EM-truppen?
John Guidetti stod för ännu ett hattrick när Feyenoord hemmavann, 3-1, mot Vitesse.

Tiotusentals supportrar har redan skrivit på för att de vill ha kvar svensken i Rotterdam och Feyenoord. Söndagens insats gav förmodligen ett par tusen till namnunderskrifter efter ännu ett hattrick av svensken, det tredje i rad på hemmaplan.
-Jag trodde att det skulle gå bra när jag kom hit men så här bra..., säger han leende efter matchen.

-Det är ju en dröm. Jag försöker hålla fötterna på jorden och förhoppningsvis fortsätter drömmen.

Guidettis facit är nu imponerande 17 mål på 15 matcher efter söndagens hattrick:
I 13:e minuten. Efter en hörna kommer bollen till Guidetti som via axeln får in den till stora protester från Vitessemålvakten.

-Jag vet inte riktigt hur den gick in men jag tycker det var lite gnälligt av målvakten att protestera.

19 minuter senare, Guidetti, faller/ramlar enkelt, beroende på vems ögon som såg situationen. Straffen förvaltar han själv säkert till vänster om målvakten, svenskens sjätte straffmål för säsongen.

Efter bortalagets reducering kom sedan avgörandet i 83:e minuten då 19-åringen fick ett pass i djupled, höll undan en Vitesseback och kunde i snäv vinkel skjuta in 3-1.
-Jag tycker att deras mål var ett skitmål, vi har det under kontroll och sedan blir det tajt på slutet men jag är väldigt nöjd med tre poäng. Det här var en bra söndag.

-Vi visste att det under de här omständigheterna, med snön och kylan skulle det bli tufft.

I Holland och Rotterdam handlar det framförallt om att han ska bli kvar i Feyenoord när lånet från Manchester City går ut. I Sverige om han ska komma med först till EM-kvalgenrepet mot Kroatien den 29 februari och framförallt - till fotbolls-EM eller inte?

Feyenoords tränare, Ronald Koeman tycker det är en självklarhet och jämför honom med en annan svensk som lyckats i Holland - Zlatan Ibrahimovic.

Guidetti själv väljer dock att tiga.
-Jag har inget att säga om det. Jag kan bara spela, om jag kommer med så är väl det trevligt men jag är inte managern så jag vet inte om jag är nära eller inte, säger han.

Svar angående Kroatien-matchen kommer i alla fall den 21 februari. Då presenteras landslagstruppen.