TV: Guidetti utbytt - 4:e mållösa matchen i rad

Andra ligor och cuper

John Guidettis fina målform verkar ha försvunnit. I mötet med Dundee byttes svensken ut efter en timmes spel - och lämnade planen mållös för fjärde matchen i rad.

John Guidetti.

John Guidettis tid i Celtic inleddes succéartat. På 12 matcher i liga och cup gjorde svensken 11 mål. Men de senaste matcherna har målformen avtagit. I bortamötet med Dundee lämnade Guidetti planen efter en timmes spel - mållös för fjärde matchen i rad.

Gästerna fick en mardrömsstart i matchen när Ambrose missade bollen och gav Nadir Ciftci ett drömläge. Ciftci gjorde inget misstag och satte 1-0 efter fem minuter.

I den 14:e minuten hittade John Guidetti fram till Stefan Johansen som fick ett bra läge att utjämna. Men målvakten Cierzniak var bra med och räddade.

Guidetti byttes ut i den 60:e minuten och svensken fick från bänken se Dundee utöka sin ledning till 2-0 drygt fem minuter senare. Leigh Griffiths reducerade i slutminuterna och var en stolpträff från att kvittera på stopptid. Men matche slutade 2-1.

Trots förlusten toppar Celtic den skotska ligan fyra poäng före just Dundee, som är ny tvåa på samma poäng som Aberdeen.

Publicerad 2014-12-21 kl 14:38