Norlings dunderfiasko - Åkte ur med sitt Brann

Andra ligor och cuper

Förra säsongen var det guldfest med Malmö FF. I år har det varit allt annan än jubel för Rikard Norling som ikväll åkte ur norska högstaligan. Förra gången Brann åkte ur den högsta serien var 1985.

Medans Malmö FF spelar Champions League imot Juventus, lever Rikard Norling i en helt annan verklighet.

Efter 1-1 i det första kvalmötet mot Mjöndalen var Brann i ett tufft läge inför returen. Och det blev bara mörkare. Efter 0-3 i den returmötet så har laget åkt ur den norska högstaligan.

I den första halvleken tog Mjöndalen ledningen och bortasupportrarna på läktaren såg redan då uppgivna ut. Under den andra halvlek rasade laget samman och hemmalaget kunde göra två snabba mål och döda matchen.

Då rasade de tillresta supportrarna och bråk uppstod på läktaren. Samtidigt kastades det in en bengal på plan, men matchen återupptogs snabbt igen. Senare kastades det in ännu fler bengaler på plan från Brann-supportrar.

Norling har haft ett tufft år där man kom på kvalplats i norska Tippeligan. Och efter sammanlagt 1-4 mot Mjöndalen så är man nu ute ur den norska högstaligan.

Det är första gången Brann SK åker ur Tippeligan sedan 1985.

Publicerad 2014-11-26 kl 20:28