SVENSKKOLLEN: Ishaks succé framför Hamrén och svenskorna i CL-final

Andra ligor och cuper

Svenskorna till Champions League-final, ”Kistas Kakas” mäktiga frisparksmål och sedan har Mikael Ishak gjort två mål mot FC Köpenhamn framför ögonen på förbundskaptenen Erik Hamren. Här är veckans svenskkoll!

Azerbaijan

Qabala FK

Ricardinho – 15/0
Den förre MFF-spelaren spelade återigen från start i helgen då Qabala bortaslog Khazar Lankaran med 1-0. Svensken spelade 90 minuter och laget ligger nu trea i ligan.

Belgien

Standard Liege

Jiloan Hamad – 6/1
Säsongen är över för mittfältaren som skadad knät under en träning och blir nu borta i tre månader. ”Jag önskar att det var annorlunda” skrev han på Twitter.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson – 26/0
Holgersson startade som mittback för sitt Anorthosis i 3-3-matchen där bortalaget kvitterade i den 89:e minuten genom ett självmål. Svenskens lag ligger nu fortfarande på en femteplats i den cypriotiska slutspelsligan.

AEL Limassol FC

Maic Sema – 9/3
Efter att ha missat förra helgens match fanns svensken återigen med i matchtruppen inför söndagens match mot Doxa. Sema startade på bänken men kom in redan efter 39 minuter. Då låg hans lag redan under med 3-0, och från innerplan fick svensken se bortalaget göra ytterligare ett mål innan domaren blåste av tillställningen.

Danmark

Randers FC

Karl-Johan Johnsson – 25/0, 12 nollor
Höll nollan när Randers besegrade FC Köpenhamn på hemmaplan med hela 3-0. Extra skönt för målvakten då förbundskapten Erik Hamren satt på läktaren och såg matchen.

Joel Allansson –4/0
Satt på bänken under hela 3-0-segern mot FCK utan att få komma in.

Mikael Ishak – 21/10
Matchens stora profil mot FC Köpenhamn då han med sina två mål sänkte storklubben. Efteråt var det en nöjd matchhjälte som pratade med Fotbollskanalen.

Viktor Lundberg – 25/6
Fanns med från start på mittfältet när Randers besegrade FC Köpenhamn med 3-0. Svensken spelade 82 minuter innan han sedan blev utbytt.

FC Midtjylland

Johan Dahlin – 7/0, 3 hållna nollor
Åkte på en fotskada i matchen mot Aalborg och tvingades stå över hemmamatchen mot Silkeborg senast. Är tillbaka i kvällens trupp då laget spelar borta mot Hobro.

Petter Andersson – 17/3
Har match ikväll borta mot Hobro där Andersson finns med i matchtruppen.

Kristoffer Olsson – 6/0
Midtjylland spelar ikväll bortamatch mot Hobro där dessvärre Olsson inte är med i matchtruppen.

FC Köpenhamn

Johan Wiland – 0/0
Tredjemålvakt i FCK och fanns inte med i truppen mot Randers

Ludwig Augustinsson – 9/1
Fanns med från start i den tunga förlusten borta mot Randers med 0-3. Men i paus tvingades den svenska ytterbacken kliva av på grund av en skada. Det är i nuläget oklart hur allvarligt det är med Augustinsson.

Per Nilsson – 12/0
Började på bänken i bortamatchen mot Randers men fick komma in istället för Augustinsson till den andra halvleken. Fanns på plan när hemmalaget gjorde sina två sista mål och dödade matchen.

Mikael Antonsson – 22/0
Hade nog önskat att få imponera på Erik Hamren efter att ha missat senaste landslägret på grund av skada. Men matchen mot Randers blev allt annat än lyckat för Antonsson som tvingades se tre mål gå in bakom honom. Spelade ändå nittio minuter.

Ålborg BK

Rasmus Jönsson – 9/0
Efter två raka förluster bröt i helgen Ålborg sin dåliga form när man besegrade Sonderjyske på bortaplan med hela 3-0. Jönsson började på bänken och fick först hoppa in med fem minuter kvar att spela. Under den tiden gjorde förvisso Ålborg sitt sista mål, men det var ingenting som kom ifrån svenskens fötter.

Andreas Blomqvist – 1/0
Fanns med på bänken mot Sonderjyske utan att få chansen att komma in.

Bröndby IF

Johan Elmander – 16/1
Ska fått en smäll på låret under träning och missade därför helgens match mot Vestsjaelland.

Johan Larsson – 9/2
Spelade nittio minuter och blev målskytt i helgens 4-0-seger hemma mot Vestsjaelland. Målet var svenskens andra balja sedan han kom till Danmark och betyda 3-0 till Bröndby.

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 20/4
Fanns med från start när hans lag besegrade Silkeborg på hemmaplan med 1-0. Det var däremot inte svensken som gjorde mål utan istället fick Moberg-Karlsson gå och sätta sig på bänken efter 75 minuters spel. Nordsjaelland ligger nu på en femteplats i ligan och har tre poäng upp till en europaplats.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 6/1
Det går fortsatt tungt för svensklaget Esbejerg som nu har fem raka matcher utan seger. I fredags kom ytterligare en förlust då man föll hemma mot Odense med 2-0. Friberg var avstängd efter ett tidigare rött kort och missade matchen.

Robin Söder – 19/4
Fanns på bänken i hemmamatchen mot Odense utan att få chansen att komma in på planen.

Michael Almebäck – 6/0
Spelade från start i matchen mot Odense och var tvungen att se två bollar smita in bakom sig. Almebäck fanns på plan under hela matchen.

Daniel Larsson – 9/2
Startade på mittfältet för Esbjerg då man föll mot Odense. Hade ingen bra dag på jobbet och blev utbytt redan efter en timme.

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 29/3
Fortfarande avstängd och missade därför helgens match där Sunderland spelade 1-1 mot Stoke City.

West Bromwich

Jonas Olsson - 9/0
Satt på bänken under hela helgens 0-0 match mot Liverpool. Svensken har svårt att ta en plats i West Brom och har större delen av säsongen fått sett Premier League-fotboll från sidan.

Swansea City

Modou Barrow – 4/0
Har kallats tillbaka till Premier League-klubben då han behövs på grund av skador. Det blev bara fyra matcher i Nottingham och svensken ska enligt sin agent vara väldigt glad att få chans att återvända till högstaligan.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 11/2
Åkt på en knäskada och fanns inte med i helgens trupp mot Middlesbrough.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 40/0
Fanns med från start för Blackburn när man i helgen spelade 2-2 borta mot Huddersfield. Svensken fanns på plan under hela matchen när hans lag tappade sin 2-0-ledning till kryss.

Norwich City

Martin Olsson – 41/1
Hade behövt vinna i helgen för att förhindra Watford från att redan denna helg bli klara för Premier League. Men Norwich fick problem borta mot Rotherham och fick bara med sig en poäng hem. Olsson spelade hela matchen och fick koncentrera sig på defensiven efter att Norwich åkt på en utvisning redan efter 25 minuter.

Watford FC

Joel Ekstrand – 22/1
Joel Ekstrand fick i helgen jubla rejält trots att han just nu är korsbandskadad. Watford tog en enkel seger borta mot Brighton, men det var i bussen på väg hem som de största jublet skulle komma. Konkurrenterna tappade poäng vilket innebär att Watford nu är klara för Premier League nästa år.

– Det är de största som hänt mig, sa Ekstrand till Fotbollskanalen efteråt.

Derby County

Isak Ssewankambo - 0/0
Är tillbaka på fotbollsplan efter den knäskada som drabbade talangen i vintras. Kämpar för att komma i form och fanns inte med i helgen i den svängiga 3-3-matchen borta mot Millwall.

Estland

FC Infonet

Ermal Hajdari – 4/1
Missade förra helgens match på grund av en stukning som han dragit på sig, något som hindrade honom även denna helg. Fanns inte med i den trupp som åkte iväg och förlorade borta mot Nomme Kalju med 1-0.

Finland

IFK Mariehamn

Bobbie Friberg Da Cruz – 1/0
Startade för IFK Mariehamn under söndagens cupkvartsfinal hemma mot division 1-laget AC Oulu. Laget från den högsta serien hade inga större problem att ta sig vidare till semifinal och vann med 4-1.

Josef Ibrahim – 2/0
Fick komma in i den andra halvleken mot AC Oulu i den finska cupen. Hann inte göra något mål under sin tid på planen.

Philip Sparrdal-Mantilla – 3/0
Satt på bänken under hela cupmatchen mot AC Oulu.

Jaro

David Carlsson – 1/0
Den förre Brage-anfallaren inledde på bänken i torsdagens hemmamatch mot SJK. Fick däremot komma in under pausvilan med ställningen 0-0. Svensken fanns på planen när gästerna fick in sitt avgörande mål med tjugo minuter kvar att spela.

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 28/1
För andra helgen i rad så inledde svensken på bänken för sitt Nice när man gästade Rennes. Svensken byttes in med fem minuter kvar och ställningen 1-1 och fanns på plan när motståndarna avgjorde matchen på stopptag.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin – 10/1
Åkt på en vadskada som höll honom borta i helgens match mot Lille. Laget förlorade borta med 2-0 och man hade behövt svensken på planen.

Rennes

Ola Toivonen – 25/7
Fanns inte med i Rennes matchtrupp som hemmaslog Nice med 1-0. Blev i veckan lite överraskande mästare i Bretagne efter att klubben uppfunnits in egen mästartrofé.

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 22/17

Just nu avstängd för sitt utbrott efter Bordeaux-förlusten. I Zlatans frånvaro hade PSG ändå inga problem med att slå Lille utan vann med hela 6-1 – där bland annat Edison Cavani gjorde mål på en urläcker chipp.

Förenade Arabemiraten

Bani Yas

Imad Khalili – 7/2
Fanns med från start som vänstermittfältare i hemmamatchen mot Al Dharfa. Blev utbytt med en halvtimme kvar att spela – tio minuter innan hans Bani Yas gjorde det avgörande målet och vann med 1-0.

Grekland

PAOK

Sotirios Papagiannopoulos – 6/0
Fanns inte med i matchtruppen i helgen då PAOK vann borta mot Kerkyra.

Olympiakos

Jimmy Durmaz – 16/2
Mittfältaren gjorde i helgen comeback efter sin knäskada när han klev in direkt från start i 2-2-matchen borta mot Panionios Athens. Svensken blev sedan utbytt i den 57:e matchminuten vid ställningen 0-2. Olympiakos vände sedan till 2-2 när Durmaz satt sig på bänken.

Panathinaikos FC

Marcus Berg – 19/13
Drabbats av en kraftig luftvägsinfektion och behövde sjukhusvård i veckan. Missade därför helgens match mot Xhanti. Berg berättade för Panathinaikos hemsida att han fått bra hjälp på sjukhuset och att han nu fått åka hem.

Valmir Berisha – 0/0
Skam den som ger sig. Har inte haft det lätt nere i Grekland där han fått ägna sig åt U21-spel sedan inlåningen från Roma. Men i helgen belönades svenskens slit då han fick vara med i A-lagets matchtrupp mot Xhanti. Nu blev det inga spelminuter men Berisha närmar sig ändå sin debut i den grekiska högstaligan.

AEK Athen

Jakob Johansson – 12/1
Förlorade första omgången i den grekiska uppflyttningsligan där de två bästa lagen kliver upp till den högsta divisionen. Johansson startade för bortalaget när man föll mot Iraklis med 2-1.Svensken spelade ändå nittio minuter.

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 32/0, 8 nollor
Stod i mål för Heerenveen när man fick 1-1 hemma mot Willem II. Nordfeldt tvingades släppa in ett mål med tio minuter kvar att spela och de såg då ut som att laget gick mot förlust. Man fick dock in kvitteringen strax efteråt och kunde rädda upp en poäng.

Sam Larsson – 20/8
Stod för en assist när Heerenveen kvitterade till 1-1 i den 80 minuten. Larsson blev sedan utbytt tre minuter efter att han stått för assisten.

Simon Thern – 11/3
Spelade från start på mittfältet hemma mot Willem II. Skapade inga poäng framåt och blev sedan utbytt med tjugo minuter kvar att spela av matchen. Laget ligger nu sexa med sex poäng upp till Vitesse.

Viktor Noring – 0/0
Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt. Har i år ännu inte varit med en enda gång på bänken.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 21/4
Spelade från start som central mittfältare i Heracles övertygande 3-1-seger borta mot NAC Breda. Svensken gjorde inget av målen men fick ändå spela 90 minuter.

FC Groningen

Simon Tibbling 15/1
Laget befinner sig just nu i ett ingemannsland i ligan utan varken chans att klättra eller risk att rasa. Spelade i helgen 1-1 hemma mot Feyenoord, en match där Tibbling fanns med från start. Den förre Djurgårdsmittfältaren spelade 90 minuter utan att komma med i målprotokollet.

Rasmus Lindgren - 20/1
Given som mittback för Groningen när man i helgen spelade 1-1 mot ligatrean Feyenoord. Klubbens fokus ligger just nu på den cupfinal som väntar på söndag.

Dino Islamovic – 12/0
Fanns inte med i Groningens matchtrupp hemma mot Feyenoord.

Willem II

Samuel Armenteros – 27/9
Tillbaka på fotbollssplan efter förra veckans avbrott. Startade borta mot Heerenveen utan att lyckas göra mål. Svensken fick ändå chansen att spela matchen trots att han under våren befunnit sig i en ganska djup måltorka.

AZ Alkmaar

Muamer Tankovic – 25/5
Har i veckan befunnit sig i händelsernas centrum då han gick ut och hotade med att byta till det bosniska landslaget. Direkt så fick han ett syrligt svar från förbundskaptenen Håkan Ericsson.I helgen fanns svensken med på bänken för AZ när laget vann borta mot Twente med 2-0. Tankovic blev däremot kvar på bänken under hela matchen och fick inte chansen att visa upp sig för U21-förbundskaptenen som fanns på plats.

Mattias Johansson – 29/1
Inför ögonen på Håkan Ericsson spelade Johansson som vanligt från start för AZ och fick dessutom  hålla nollan bakåt borta mot Twente. Ett bra resultat som nu för laget upp på en fjärdeplats.

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 11/0
Trots att PSV förra helgen blev klara mästare så fick inte Hiljemark någon speltid då PSV bortaslog Excelsior med 3-2.

Vitesse

Abiola Dauda – 16/6
Satt på bänken för Vitesse när man förlorade borta mot ADO Den Haag. Svensken fick dock aldrig chans att komma in på plan, utan fick för tredje helgen i rad nöja sig med att fått en bänkplats.

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 18/2
Satt på bänken i helgens match mot laget med det häftiga namnet Go Ahead Eagles. Fick aldrig komma in på plan utan fick sitta och titta på när hans lag sköt ner örnarna och vann med 2-0.

Israel

Hapeol Be´er Sheva

Joakim Askling – 1/0
1-1 borta mot Beitar Jerusalem, men inte Askling.

Maccabi Tel Aviv

Rade Prica – 12/4
Började på bänken för Maccabi men kom in till den andra halvleken i bortamatchen mot Maccabi Petah Tikva. Det blev inga mål för svensken utan matchen slutade 1-1, där båda målen kom i den första halvleken.

Italien

Palermo

Robin Quaison – 14/2

Byttes in med  20 minnuter kvar att spela i bortamötet mot Parma då Palermo jagade en kvittering. Svensken kunde inte bidra med något extra till laget utan man föll till slut med 1-0.

Cagliari

Albin Ekdal – 28/4
Tog i helgen sin första seger sedan den 24 januari då man överraskande besegrade Fiorentina med 3-1 på bortaplan. Ekdal fanns med från start och spelade hela matchen för gästerna. Man har fortfarande sju poäng upp till säker mark med sex omgångar kvar att spela.

Torino

Alexander Farnerud – 19/1
Veckans derbykkungar Torino vände och vann derbyt mot Juventus med 2-1. Man gjorde dock detta utan att använda sig av någon av sina svenskar. Farnerud satt på bänken och blev kvar där under hela matchen.

Pontus Jansson – 7/0
Satt precis som sin landsman på bänken mot Juventus och fick aldrig chansen att komma in på planen.

Udinese

Melker Hallberg – 3/0
Det öser inte speltid kring Melker Hallberg den här våren utan mittfältaren har det fortsatt svårt nere i Italien. I helgen blev det återigen nittio minuter på bänken när Udinese skrällvann hemma mot Milan med 2-1.

Kina

Dalian Aerbin FC

Niklas Backman – 5/0
Fortfarande obesegrade i ligan efter sex omgångar. I helgen blev det seger med 2-0 hemma mot Jiangxi Liansheng. Backman fanns med från start och spelade hela matchen. Den förre AIK-mittbacken var en stor del i att laget lyckades hålla nollan och fortsätta sin fina form.

Mathias Ranégie – 6/4

Blev målskytt i helgens match mot Jiangxi Liansheng och är fortsatt het borta i Kina.

Shanghai SIPG FC

Tobias Hysen – 7/5
Mållös i helgen när hans lag besegrade Henan Jianye med hela 3-0. Hysen spelade från start men kom inte med i matchprotokollet.

Beijing Guoan FC

Erton Fejzullahu – 7/4

En tung för Beijing som förlorade med 0-3 borta mot Shandong Luneng. Erton började på bänken och kom inte in förrän det återstod 25 minuter av matchen.

Guizhou Renhe

Magnus Eriksson – 5/0
Tredje förlusten på fyra matcher. Guizhou Renhe har inte inlett säsongen särskilt bra och ligger just nu näst sist i den kinesiska högstaligan. Eriksson har inte alls lyckats visa för kineserna varför han spelade Champions League i höstas. Satt på bänken under hela matchen i helgen då man förlorade hemma mot Chongqing Lifan.

Malta

Qormi FC

Billy Berntsson – 12/0
Laget vann i helgen med hela 4-0 och Berntsson fick vara med och hålla nollan bakåt.

Alexander Nilsson – 10/2
Återigen målskytt när Qormi bortaslog Tarxien Rainbows med hela 4-0.

Norge

Rosenborg BK

Mikael Dorsin – 4/0
Rosenborg hade inga som helst problem borta mot Viking utan vann med 4-1. Dorsin spelade hela matchen för sitt lag som nu fortfarande är obesegrade i den norska ligan.

Tromsö IL

Benny Lekström – 4/0 – 1 hållen nolla
Efter att man förra helgen tagit sin första poäng sedan återkomsten till Tippeligan så tog man i söndags sin första seger. Tromsö vann borta mot Ålesund med 2-0 där Lekström höll nollan

Marcus Hansson – 4/0
Efter förra helgens ”Roy Keane”-tackling fanns Hansen återigen på planen för Tromsö i bortasegern mot Ålesund. Svensken spelade nittio minuter och drog på sig ytterligare en varning när han fick se det gula kortet i den andra halvleken.

Vålerenga IF

Rasmus Lindkvist – 4/0
Spelade förra helgen anfallare. Den här helgen fick svensken gå ner på mittfältet när Vålerenga besegrade Start med 3-2. Lindkvist blev sedan utbytt i den 56:e matchminuten.

Ålesunds FK

Mikael Dyrestam – 4/0
0-5, 1-1, 1-5 och nu 0-2 hemma mot nykomlingen Tromsö. Nej, Ålesunds säsongsinledning är allt annat än bra. Dyrestam spelade från start på sin mittbacksposition med tvingades se två bollar gå in bakom sig under matchens gång.

Carl Björk – 0/0
Satt på bänken under hela matchen mot Tromsö utan att få chans att komma in på planen.

FK Haugesund

David Myrestam – 4/0
Startade i hemmamatchen mot Molde som vänsterback. Laget höll tätt och klarade 0-0 mot ligafyran vilket får ses som en framgång för laget som bara plockat ihop två poäng inledningsvis. Svensken spelade hela matchen.

Molde FK

Mattias Moström – 4/0
Fick spela från start i bortamatchen mot Haugesund. En match som Molde får se som ett misslyckande då man bara fick 0-0 med sig hem. Moström spelade matchen utan att lyckas skapa några kvalificerade farligheter framåt.

Andreas Linde – 0/0
Blivit tredjemålvakt i Molde och får kämpa för att få någon speltid i år.

Mjöndalen IF

Alagie Sosseh – 3/0
Blev inbytt med en halvtimme kvar att spela i bortamatchen mot Odd. Bara minuten efter att svensken kom in så reducerade Mjöndalen till 2-1 för att sedan också kvittera på tilläggstid. Däremot blev det inga direkt poäng från Sossehs fötter.

Andreas Haglund – 0/0
Anfallaren med ett förflutet i IFK Norrköping och Degerfors fanns inte med i matchtruppen när Mjöndalen kryssade borta mot Odd.

Sarpsborg 08

Liridon Kalludra – 3/0
Fick komma in med åtta minuter kvar att spela i hemmamatchen mot Bodo/Glimt. Matchen stod då 2-2 vilket också blev slutresultatet.

Sandnes Ulf

Emil Johansson – 0/0
Fanns inte med på bänken när Sandnes Ulf kryssade borta mot Levanger.

Pontus Engblom – 4/3
Efter förra helgens tvåmålssuccé blev Engblom precis som hela laget mållöst i bortamötet mot Levanger. Matchen slutade 0-0 där Engblom ändå spelade 90 minuter.

Kebba Ceesay 0/0
Tillbaka från sin knäskada som hållit honom borta i över ett år. Väntar just nu på att få göra comeback på fotbollschansen. Har fem helger i rad hamnat utanför matchtruppen och får vänta på sin återkomst.

Portugal

Benfica II

Victor Nilsson Lindelöf  - 32/1
Startade som högerback i 0-2-förlusten borta mot Freamunde. Spelade 90 minuter i backlinjen och hade ingen rolig dag på jobbet.

Ryssland

Krasnodar

Andreas Granqvist – 23/0
”Granen” fick vara med och hålla nollan i hemmasegern mot Lokomotiv Moskva som besegrades med 1-0. Svensken spelade 90 minuter och höll tätt bakåt tillsammans med den förre IFK-mittbacken Ragnar Sigurdsson.

Spartak Moskva

Kim Källström - 23/2
Spelade nittio minuter för sitt Spartak i hemmasegern mot Rubin Kazan. I och med segern så närmar man sig nu europaspel då bara har ett poäng upp till just Rubin.

CSKA Moskva

Pontus Wernbloom - 21/1
Efter att ha gjort mål förra helgen fick Wernbloom återigen chans från start i bortaderbyt mot Torpedo. Spelade hela matchen och hjälpte sitt lag att vinna med 2-0.

Carlos Strandberg - 6/3
Blev derbykung då han inledde målskyttet borta mot Torpedo Moskva. Det var Strandbergs tredje mål i den ryska ligan.

Schweiz

FC Aarau

Richard Magyar – 4/0
Fick för tredje helgen fick mittbacken sitta på och kolla när hans Aarau spelade boll. Dock har bottenlaget en fin form just nu och fick 0-0 i hemmamötet mot topplaget FC Zurich. Det kan nu bli tufft för den förre HBK-spelaren att ta tillbaka sin startplats.

Dusan Djuric – 15/1
Fanns med från start mot sin gamla klubb FC Zurich. Skapade inga direkta farligheter framåt men fick ändå spela nittio minuter.

FC Basel

Behrang Safari – 20/0

Basel förlorade överraskande hemma mot ligaåttan FC Luzern. Då titeln redan är bärgad så lär motivationen inte vara på topp för serieledaren. Safari fanns från start men blev utbytt i den 50:e minuten.

Young Boys

Alexander Gerndt – 11/4
Startade för Young Boys i bortamatchen mot Grasshopper. Stod för en assist innan han sedan blev utbytt med en kvart kvar att spela.

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 23/8
Celtic vann borta mot Dundee United med hela 3-0. Däremot satt John Guidetti fast på bänken och kunde nog inte glädjas lika mycket som sina lagkamrater.

Mikael Lustig – 5/2
Kämpar med en fotskada och fick tacka nej till landslagsuttagningen inför EM-kvalet mot Moldavien. Säger själv att säsongen är över och han har redan börjat fokusera på nästa år.

Heart of Midlothian

Osman Sow – 21/11
Nästsista omgången i skotska Championsship – då fortsatte serieledaren att pumpa på och vann borta mot Cowdenbeath FC. Sow spelade hela matchen utan att göra något mål framåt.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 21/0, 3 nollor
Efter att ha släppt in fem mål förra helgen fick Andreas Isaksson ändå återigen chansen i bortamötet mot Caykur Rizespor. Nu gick det bättre för svensken som bara släppte in ett mål bakom sig i 3-1-segern.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 23/2
Målskytt när Bursaspor vann hemma mot Basaksehir. Svensken byttes in med tio minuter kvar att spela och satte dit slutresultatet 4-1 på tilläggstid.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 22/4
Efter sitt mål förra helgen fick Mervan Celik återigen förtroende från start i hemmamatchen mot Trabzonspor. Denna gång blev det inget mål för svensken som ändå fick nittio minuter i 1-1-matchen.

Trabzonspor

Erkan Zengin – 6/0
Spelade från start i helgens svenskmöte mot Genclerbirligi. Zengin gjorde inget större avtryck men fick ändå chansen att spela hela matchen. Laget ingår nu i en supertajt slutspurt där tre lag på samma poäng kämpar om den sista europaplatsen.

Mersin Idman Yurdu

Loret Sadiku – 23/1
Spelade från start som mittback när Mersin besegrade Sivasspor på bortaplan med 2-1. Svensken fanns på planen under hela matchen.

Abdul Khalili – 24/2
Fick gå ner och spela på det defensiva innermittfältet i bortamatchen mot Sivasspor. Gjorde ändå det väldigt bra och fick förtroendet under hela matchen.

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0
Har match ikväll hemma mot Karabükspor.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 8/0
Spelade från start i bortmatchen mot Balikesirspor men blev utbytt redan i paus. En av anledningarna till bytet var att svensken dragit på sig en varning strax innan lagen gick av planen.

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 6/0
Efter att förra helgen spelat sin första match från start fanns Ayaz inte ens med i matchtruppen när Gaziantepspor förlorade borta mot Galatasaray.

– Det skulle vara sjukt stort att få starta den matchen, det skulle vara den största i min karriär, sa Ayaz inför matchen till NWT. Nu får man hoppas att svensken inte blev allt för besviken efter petningen.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 17/2
För fjärde helgen i rad fick Hrgota sitta kvar på bänken utan att få någon speltid. Nu klarade sig hans Mönchengladbach ändå då man besegrade Wolfsburg hemma med 1-0.

Oscar Wendt – 21/2
Mönchengladbach har nu hållit två raka nollor där Oscar Wendt hittat storformen lagom till avslutningen i den tyska ligan. I helgen vann laget hemma mot Wolfsburg med 1-0, vilket gjorde att Bayern München kunde titelera sig som mästare. Svensken spelade nittio minuter.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 23/0
Fick den här helgen chansen från start i hemmamötet mot Hoffenheim men där laget föll med 2-1. Svensken spelade hela matchen men fick se två mål gå in bakom sig.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 10/0
Mainz tog i helgen en meriterande seger hemma mot Schalke. Bengtsson satt däremot på bänken utan att få chansen att komma in.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 9/0
Var i helgen avstängd och missade RB Leipzigs segermatch mot ligatrean Darmstadt. Laget tog verkligen sista chansen till att ha möjlighet för ett avancemang upp till Bundesliga nästa säsong.

VfL Wolfsburg II

Amin Affane 21/12
Fanns med i 1-1 matchen mot LSK Hansa utan att göra något mål. Laget ligger nu delad tvåa i Regionalliga och kämpar mot Werder Bremens andralag.

USA

Colorado Rapids

Axel Sjöberg – 3/0
Tillbaka från start när Colorado spelade 1-1 hemma mot FC Dallas. Svensken som haft med problem med en fot var äntligen tillbaka på fotbollsplan och var nöjd efteråt.
” It was great to be back out on the field last night! Thank you for all the heartfelt support!” skrev han på sin Twitter.

Columbus Crew

Mohammed Saeid – 5/0
Startade återigen i hemmamatchen mot Philadelphia Unions som man vann enkelt med 4-1. Svensken spelade nittio minuter på sin defensiva mittfältsroll.

LA Galaxy

Stefan Ishizaki – 8/0
Fanns med från start i stormötet mot NY Red Bulls. Ishizaki stod för en assist fram till bortalagets 1-0 mål men blev sedan utbytt i den 66:e minuten. Det var svenskens tredje assist den här säsongen. Red Bulls kvitterade till 1-1 vilket också blev slutresultatet.

Chicago Fire

Kennedy Igboananike – 4/0
Satt på bänken under hemmamatchen mot New York City FC utan att få chansen att komma in på plan.

Österrike

Wiener Neustadt

Philip Hellquist – 11/4
”Kistas Kaka” stod i helgen för ett frisparksmål från 25 meter när laget tog en överraskande poäng hemma mot Sturm Graz. Fick sedan en smäll mot knäet i matchen och tvingades utgå. Ska idag genomföra en magnetröntgen som ska visa hur allvarlig skadan är.

Damer

Chelsea LFC

Hedvig Lindahl – 3/0 – 3 hållna nollor
Chelsea är fortsatt obesegrade i ligan. I helgen kom en ny seger borta mot Birmingham City med 1-0. Hedvig Lindahl stod i mål och höll återigen nollan för sitt nya lag.

Marija Banusic – 1/0
Fick göra sin första Premier League-match då hon fick hoppa in på stopptid mot Birmingham City.

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 17/13
Klara för Champions League final efter att man slagit ut Wolfsburg i semifinalen. Laget förlorade förvisso returen i helgen, men gick ändå vidare på fler gjorda bortamål. Asllani startade för fransyskorna men blev utbytt med en halvtimme kvar att spela.

Caroline Seger – 18/7
Är klar för Champions League-final. En final som Seger däremot inte får spela. Då UEFA har speciella regler för damerna som är nu mittfältaren avstängd i finalen efter att ha dragit på sig en varning mot Wolfsburg.
Det är pinsamt dåligt, sa mittfältaren efteråt till Sportbladet.

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 18/28
Hade spelledigt denna helg då det var Champions League-spel ute i Europa.

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 19/12
Efter förra helgens finalförlust i cupen mot PSG skulle Montpellier få sin revansch i ligan. I helgen hemmaslog man serietrean Juvisy med 3-1 där Jacobsson gjorde ett av målen. Mittfältaren spelade hela matchen och laget har nu bara en poäng upp till fjärdeplatsen.

Linda Sembrant – 18/1
Fanns med från start i segermatchen mot Juvisy och spelade nittio minuter.