SVENSKKOLLEN: Mål, assist och röda kort - så gick det för ALLA blågula utlandsproffs

Andra ligor och cuper

Äntligen mål för Isaac Kiese Thelin i Frankrike. Alexander Farnerud slog till med en Serie A-assist. Och Johan Elmander såg rött efter en ful eftersläng. Det är lite av innehållet i veckans Svenskkollen.

Belgien

Standard Liege

Jiloan Hamad – 4/1

Blev i fredags inbytt när det återstod sju minuter kvar av ligamatchen hemma mot Cercle Brugge. Efter att svensken haft sex minuter på planen så gjorde Standard 1-0 vilket också blev det avgörande målet. I och med segern så har Standard nu inte förlorat sedan den 14 december, och har bara fem poäng upp till serieledning.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson – 20/0

Spelade från start när Anorthosis förlorade borta mot serieledande Apollon med 2-0. Svensken fanns på plan under hela förlustmatchen.

AEL Limassol FC

Maic Sema – 5/0

Laget spelade 0-0 mot bottenlaget Othellos och missade därmed slutspelet. Sema spelade från start och befann sig sedan på planen under hela matchen. Svensken får nu ladda om för att spela nedflyttningsserien där seriens sex sämsta lag ingår.

Danmark

Randers FC

Karl-Johan Johnsson – 18/0, 10 nollor

Vaktade buren när Randers förlorade hemma mot Silkeborg med 2-1.

Joel Allansson – 1/0

Fick göra ligadebut och fick dessutom göra det från start när Randers förlorade hemma mot Silkeborg. Svensken byttes sedan ut mot Viktor Lundberg med åtta minuter kvar att matchen när hemmalaget pressade på för en kvittering.

Mikael Ishak – 14/5

Började på bänken mot Silkeborg men blev inbytt i paus. Fanns på planen när Randers kvitterade till 1-1, men även när Silkeborg gjorde det matchavgörande målet med tjugo minuter kvar.

Viktor Lundberg – 18/5

Byttes in mot Joel Allansson med åtta minuter kvar att spela. Randers jagade kvittering men Solna-sonen kunde inte påverka resultatet något.

FC Midtjylland

Johan Dahlin – 2/0

Stod i mål mot Bröndby där båda lagen fick dela på poängen. Tvingades släppa förbi ett mål i slutet trots att hans lag var en man mer sista halvtimmen.

Petter Andersson – 13/2

Spelade från start i matchen mot Bröndby men blev utbytt med tio minuter kvar att spela.

Kristoffer Olsson – 6/0

Borta från spel då han rehabiliterar det brutna vadben som han drog på sig under landslagslägret i Abu Dhabi. Missar därför matchen mot Bröndby.

FCK Köpenhamn

Johan Wiland – 0/0

Tredjemålvakt i FCK och fanns inte med i gårdagens trupp mot Odense

Ludwig Augustinsson – 2/1

FCK förlorade överraskande borta mot Odense med 1-0. BP-produkten spelade från start och gjorde även 90 minuter på planen.

Per Nilsson – 6/0

Satt på bänken hela matchen mot Odensen.

Mikael Antonsson – 16/0

Startade som mittback och spelade hela matchen. Fick se sin mittbackskollega Mathias Jörgensen göra självmål med fem minuter kvar av matchen, vilket också blev aftonens enda mål. En snöplig förlust för FCK som nu har nio poäng upp till Midtjylland i den danska ligan.

Ålborg BK

Rasmus Jönsson – 2/0

Har match ikväll mot Esbjerg

Andreas Blomqvist – 0/0

Bröndby IF

Johan Elmander – 13/1

Blev utvisad i gårdagens match hemma mot Midtjylland då han kom fel in i en tackling och fick se det röda kortet.
– Jag är besviken över situationen. Jag var inte i balans och sedan såg det ut som att jag sparkade ned motståndaren, kommenterade svensken efteråt. Elmander missar nu prestigematchen mot FC Köpenhamn som spelas nästa omgång då han automatiskt är avstängd.

Johan Larsson – 2/0

Spelade från start i mötet mot Midtjylland och fick även spela 90 minuter. Matchen slutade 1-1 efter att Bröndby kvitterat med en man mindre i den andra halvleken.

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 13/0

Startade i helgens bortaförlust mot Hobro IK men blev utbytt med tjugo minuter kvar att spela.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 1/0

Esbjerg har match ikväll då man möter Ålborg  på bortamatch.

Robin Söder – 13/4

Michael Almebäck – 0/0

Daniel Larsson – 0/0

Har match ikväll mot Ålborg där Larsson förväntas skapa anfallsduo tillsammans med Robin Söder.

FC Fredericia

Mikael Rynell – 17/0

Fortfarande uppehåll i den danska andraligan då man sparkar igång först nästa vecka.

Swansea City

Modou Barrow – 7/0

Kämpar för att komma tillbaka från en knäskada. Fanns inte med i helgens trupp då Swansea besegrade Burnley.

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 27/3

Spelade hela förlustmatchen borta mot Manchester United. En match som förändrades helt när domaren visade upp det röda kortet till Wes Brown, ett kort som borde gått till John O’Shea istället. Svensken fick i alla fall spela hela matchen för Sunderland som föll med 0-2.

West Bromwich

Jonas Olsson - 4/0

Satt på bänken i matchen mot Southampton men fick aldrig chansen att komma in.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 9/1

Fulham besegrade serieledande Derby i helgen med 2-0. Kacaniklic började på bänken och fick sitta och vänta på tecken från tränare Kit Symons för att komma in. Men det blev aldrig något inhopp för svensken som inte borde vara alltför missnöjd. I och med segern så kliver Fulham iväg från bottenstriden då man har åtta poäng ner till nedflyttningsplats.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 32/0

Fanns med från start när Blackburn Rovers spelade en mållös match borta mot formsvaga Bournemouth. Svensken spelade hela matchen och fick vara med att hålla nollan bakåt.

Norwich City

Martin Olsson – 29/1

Spelade hela matchen när hans Norwich vann hemma mot Ipswich med 2-0. The Canaries ligger nu på tredje plats i Championship, enbart tre poäng bakom serieledande Derby.

Watford FC

Joel Ekstrand – 20/1

Fick återigen kliva av planen skadad när hans Watford vände och vann mot Leeds. Efteråt var Ekstrand osäker på hur illa det var med baksidalår som hade huggit till under matchen.

Derby County

Isak Ssewankambo – 0/0

Slitit av menisken i knät under en träning och blir borta i upp mot åtta veckor. Ett hårt slag mot den svenska U21-landslagsmannen som precis flyttat till England från Holland.

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 22/1

Fixade straff till Nice som sedan hans lagkamrat Eric Bautheac förvaltade till 1-0 borta mot Montpellier. Hemmalaget vände dock matchen till 2-1, men Hult spelade ändå hela matchen.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin – 6/1

Gjorde sitt första mål i Bordeaux-tröjan. Det var banne mig inte snyggt, men vad gör det när den tidigare kritiserade svensken äntligen fick näta i den franska ligan. Kiese-Thelin glidtacklade in bollen hemma mot Reims vilket betydde 1-0 i den 18:e matchminuten. Bortalaget kvitterade strax efteråt och lagen delade till slut på poängen.

Rennes

Ola Toivonen – 20/6

Startade på topp när Rennes bortaslog Lens med 1-0. Svensken blev mållös och stod istället för vad som kan ha varit omgångens miss. En tung kväll för Toivonen som ändå kan glädjas åt att hans lag vann och lämnar därmed bottenstriden.

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 18/11

Avstängd i helgen när PSG spelade mållöst borta mot Monaco. Saknaden av svensken var svår då PSG hade stor problem med att bygga upp anfall och skapade inte många farliga målchanser utan sin svenska stjärna.

Förenade Arabemiraten

Bani Yas

Imad Khalili – 1/0

Ingen match denna helg, istället får Khalili ladda inför lördagens hemmabatalj mot Al Sharjah.

Grekland

PAOK
Sotirios Papagiannopoulos – 4/0

Alla matcher i den grekiska ligan är inställda på grund av skandalscenerna mellan Panathinaikos FC och Olympiakos förra helgen.

Jakob Johansson – 7/0

Alla matcher i den grekiska ligan är inställda på grund av skandalscenerna mellan Panathinaikos FC och Olympiakos förra helgen. AEK Athen ska möta just Olympiakos i den grekiska cupen på torsdag, nu är frågan om den matchen ens kommer bli av.

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 25/0, 6 nollor

Hade en tung helg då han tvingades släppa förbi sig tre bollar i 0-3-förlusten borta mot Excelsior.

Sam Larsson – 14/5

Åkte för två helger på en lårskada som befarades vara allvarlig. I förra veckan kom glädjande besked då skadan är lindrigare än förväntat. Kommer att vara borta två till fyra veckor, och är alltså snart tillbaka i spel igen.

Simon Thern – 7/2

Succén avtog den här veckan för svensken när laget förlorade borta mot Excelsior med hela 3-0. En överraskande förlust men svensken fick ändå spela 90 minuter.

Viktor Noring – 0/0

Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 14/2

Fick spela anfallsspets i matchen mot SC Cambuur. Gick ändå av planen mållöst när domaren blåste av efter 90 minuter. Laget förlorade dessutom matchen med 1-0.

FC Twente

Rasmus Bengtsson – 17/1

Har enligt holländska medier kommit överens med klubben redan nu att inte förlänga sitt avtal som löper ut i sommar. Fanns inte med i truppen när Twente spelade lika hemma mot NAC Breda.

FC Groningen

Simon Tibbling 8/0

Startade i matchen mot ADO Den Haag som slutade 1-1. Mittfältaren fanns på plan under hela matchen.

Rasmus Lindgren - 13/0

Fick starta som mittback för Groningen. En position som svensken spelat på rätt mycket senaste tiden och fick vara kvar på planen hela matchen.

Dino Islamovic – 9/0

Byttes in med en kvart kvar att spela i helgens match mot ADO Den Haag. Fick inte uträtta så mycket på planen utan fick istället se på när gästerna kvitterade till slutresultatet 1-1. Berättade i veckan för Fotbollskanalen att hans mål är att komma med till U21-EM.

Willem II

Samuel Armenteros – 20/9

Fanns med från start borta mot AZ Alkmaar. Laget förlorade med 2-0 och svensken blev mållös, men spelade ändå 90 minuter.

AZ Alkmaar

Viktor Elm – 17/0

Haft problem med en lårkaka den senaste tiden och fick inledda match mot Willem II på bänken. Kom in i den andra halvleken med en halvtimme kvar att spela. Fanns på planen när AZ Alkmaar dödade matchen på tilläggstid med sitt andra mål.

Muamer Tankovic – 20/5

Inledde på bänken i matchen mot Willem II utan att få komma in på planen.

Mattias Johansson – 22/1

Som vanligt så fick Johansson spela 90 minuter och gjorde en start insats. Laget höll nollan hemma mot Willem II och är nu trea i ligan.

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 9/0

Svensken fick ingen speltid i veckans Europa League-match mot Zenit fick inte heller komma in i helgens toppmatch mot Ajax. En riktigt tung vecka för svensken som i år ännu inte startat en enda ligamatch.

Vitesse

Abiola Dauda – 16/6

Fanns inte med i matchtruppen när Vitesse besegrade PEC Zwolle. Den forne Kalmar-anfallaren har det tufft att få speltid och det har tidigare ryktats om en flytt.

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 14/1

Fortfarande inte återställd efter sin käkbensskada och missade därför helgens match mot Feyenoord.

Israel

Hapeol Be´er Sheva

Joakim Askling – 1/0

Laget vann hemma mot Ironi Kiryat Shmona, men ingen Askling i truppen.

Maccabi Tel Aviv

Rade Prica – 8/3

Maccabi Tel Aviv spelade hemma mot Bnei Sakhnin och vann med 2-0. Rade Prica var inte med i matchtruppen utan lämnades kvar på läktaren.

Italien

Palermo

Robin Quaison – 10/2

Trots assisten förra veckan så fick Robin Quaison starta på bänken när Palermo mötte Empoli hemma. Den förre AIK-mittfältaren fick aldrig komma in och fick istället beskåda sitt lags oförmåga att göra mål. Matchen slutade 0-0 och Palermo tappade viktiga poäng i kampen om europaplatserna.

Cagliari

Albin Ekdal – 22/4

Spelade från start i gårdagens match mot Hellas Verona. Det blev en tung hemmaförlust med 1-2 där Ekdal spelade hela matchen. Cagliari ligger på nedflyttningsplats, hela tre poäng bakom Atalanta på säker mark.

Torino

Alexander Farnerud – 15/1

Noterades för en assist då han slog hörnan som Kamil Glik gjorde matchens enda mål på mot Napoli. Torino har nu inte förlorat en ligamatch sedan i november och går som tåget i tabellen. Farnerud spelade hela matchen.

Pontus Jansson – 6/0

Satt kvar på bänken hela matchen när formstarka Torino hemmaslog Napoli med 1-0.

Udinese

Melker Hallberg – 8/3

Tillbaka efter sina knäbesvär och men fick inte vara med på bänken i helgen när Udinese förlorade borta mot Cesena.

Malta

Qormi FC

Billy Berntsson – 4/0

Qormi FC förlorade i helgen mot Valletta FC. Oklart om någon svensk fanns med på plan, ingen blågul spelare i målprotokollet i alla fall.

Alexander Nilsson – 2/0

Polen

Lech Poznan

Kebba Ceesay 0/0

Tillbaka från sin knäskada som hållit honom borta i över ett år. Satt på bänken för andra gången när Lech Poznan spelade 1-1 borta mot KS Carcovia. Den forne Djurgårdsbacken fick inte komma in och får vänta ytterligare på sin efterlängtade comeback på fotbollsplanen.

Portugal

Benfica

Victor Nilsson Lindelöf  - 26/0

Har denna säsong bara fått göra ett inhopp med A-laget i den portugisiska cupen. I helgen var han återigen petad från Benficas matchtrupp och fick istället spela från start när reservlaget förlorade hemma mot Uniâo da Madeira.

Schweiz

FC Aarau

Richard Magyar – 2/0

Med i startelvan när Aarau spelade mållöst borta mot FC Zurich. Magyar var en del av trebackslinjen under hela matchen.

Dusan Djuric – 12/1

Satt på bänken i matchen mot FC Zurich utan att få chansen att komma in.

FC Basel

Behrang Safari – 16/0

Satt på bänken i helgens ligamatch mot FC Vaduz som Basel vann med 1-0. Safari fick aldrig att komma in, utan blev kvar på bänken under hela matchen.

Young Boys

Alexander Gerndt – 4/2

Bytes in med tjugo minuter kvar av returmötet mot Everton i Europa League. Young Boys med sammanlagt 7-2 och svensken klev av planen mållös. Svensken fick däremot starta i helgens mållösa ligamatch mot FC Thun där han spelade hela matchen.

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 19/7

Efter förra veckans succé då han gjorde mål i slutet mot Inter fanns Guidetti med från start i returen. Där blev det däremot inget mål för svensken som var mycket besviken efter uttåget i turneringen. I helgen fick ”JG” sitta på bänken i ligamatchen mot Aberdeen, men fick komma in i andra halvlek. Men även denna gång klev svensken av mållös.

Mikael Lustig – 5/2

Skadad och missade båda mötena mot Inter. Lär vara tillbaka inom någon vecka.

Heart of Midlothian

Osman Sow – 14/9

Blev inbytt med en halvtimme kvar när Heart fullständigt krossade nästjumbon Cowenbeath FC med totalt 10-0. Svensken gjorde ett succéinhopp och gjorde två mål i slutet av matchen.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 19/0, 3 nollor

Är just nu ryggskadad och missade därför helgens match mot Gaziantepspor som hans lag vann med 2-0. Återigen höll reservmålvakten nollan och det kan nu bli tufft för Isaksson att ta tillbaka förstaplatsen.

Orduspor

Martin Mutumba – 5/0

Säger till Fotbollskanalen att han inte fått lön på fyra månader och planerar att lämna klubben. Har den senaste veckan befunnit sig i Sverige samtidigt som han brutit samarbetet med sin agent. Fanns därför inte med i truppen när Orduspor i helgen förlorade med 6-0 mot Karsiyaka.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 17/1

Började på bänken i vinstmatchen mot Mersin i helgen. Fick göra ett klassiskt ”fördröjningsbyte” då han hoppade in i den 93:e matchminuten och fick knappt ta en löpning innan domaren blåste av matchen.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 17/1

Fanns inte med i matchtruppen i helgen när Genclerbirligi spelade 0-0 hemma mot Sivasspor.

Trabzonspor

Erkan Zengin – 3/0

Fanns med från start i veckans Europa League-match mot italienska Napoli. Trabzonspor förlorade på bortaplan med bara 1-0, men Napoli gick vidare med sammanlagt 5-0. Erkan Zengin blev utbytt i den 84:e minuten och får istället ladda om inför kvällens hemmamatch mot KDC Karabükspor.

Mersin

Loret Sadiku – 18/1

Har en given plats i Mersins startelva, likaså den här helgen. Laget förlorade däremot mot Bursaspor med 2-1 och tappar nu rejält i kampen om europaplatserna.

Abdul Khalili – 20/1

Startade på mittfältet i helgens förlustmatch borta mot Bursaspor. Laget förlorade med 2-1 och Khalili spelade i 65 minuter.

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0

Brutit foten och jobbar nu för att komma tillbaka. Är tillbaka i fotbollsträning inom 2-3 veckor men lär därför missa båda åttondelsfinalerna mot Club Brügge i Europa League.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 6/0

För tredje helgen i rad så fanns inte Özen med i matchtruppen. Svensken är helt iskall just nu nere i Turkiet.

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 4/0

Fick hoppa in med en kvart kvar mot Isakssons Kasimpasa. Gaziantepspor förlorade med 2-0 och blev omsprugna av just Kasimpasa i tabellen.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 17/2

Fick i veckan hoppa in när M’gladbach åkte ur Europa League mot Sevilla med sammanlagt 2-4. Hrgota hoppade in i den 78:e matchminuten men kunde inte göra något åt resultatet. Fanns istället från start i helgens match hemma mot Paderborn som man vann med 2-0. Anfallaren blev mållös och utbytt i den 68:e minuten.

Oscar Wendt – 15/1

Spelade hela matchen mot Sevilla då laget åkte ur Europa League. Likaså fanns Wendt på plan under hela helgens match mot Paderborn.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 17/1

Precis som förra helgen så spelade Hannover 1-1 i Bundesliga. Denna gång hemma mot VfB Stuttgart. Albornoz spelade från start och fanns även på planen när domaren blåste av matchen. Hannover behöver nu titta nedåt i tabellen för att inte riskera att bli indragen i en bottenstrid. Laget har bara fyra poäng ner till kvalplats.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 6/0

Startade för Mainz i förlustmatchen mot Hoffenheim. Laget hade ingen rolig kväll då man föll med 2-0, men svensken fick spela nittio minuter. Mainz riskerar nu att bli indragen i bottenstriden då man bara har tre poäng ner till nedflyttningsplats.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 3/0

Fick göra en assist när RB Leipzig igår vann hemma mot Union Berlin med 3-2. Svensken spelade från start i anfallet och spelade fram till det tredje och avgörande målet. Blev sedan utbytt i den 84:e matchminuten.

VfL Wolfsburg II

Amin Affane 17/9

Fick ingen speltid när Wolfsburgs reservlag vann borta mot TSV Havelse. Fanns inte heller med i A-lagets matchtrupp mot Werder Bremen.

Österrike

Wiener Neustadt

Philip Hellquist – 3/2

Jumbolaget har efter uppehållet börjat vinna igen då man i helgen slog ligasexan FK Austria Vieena med 1-0. Philip Hellquist startade och fick sedan spela hela matchen. Det var däremot inte han som fick slå in straffen i den första halvleken, som också blev det avgörande målet.

Damer

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 17/13

Är just nu iväg med landslaget på Algarve där laget gallras hårt av Pia Sundhage.

Caroline Seger – 18/7

Är just nu iväg med landslaget på Algarve där tjejerna gallras hårt av Pia Sundhage.

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 17/26

Spelade 75 minuter i helgens cupmatch hemma mot Guingamp men blev mållös. Lyon vann enkelt med 6-0 och är nu klara för semifinal i den franska cupen. Direkt efter cupmatchen så flög den svenska anfallstjärnan till Algarve för att ansluta till landslagslägret.

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 17/10

Linda Sembrant – 17/1

Holland

Heerenveen

Michaela Johnsson 6/1

Spelade hela matchen när hennes Heerenveen besegrade Club Brügge med 3-0. I och med segern så gick man om just Club Brügge men ligger kvar på kvalplats nedåt i Bene League.

Italien

Bardolino Verona

Stephanie Öhrström – 16/0, 5 nollor

Höll i helgen nollan när Verona krossade Cuneo med 6-0. Svenskans lag leder nu Serie A och trummar vidare i serien med totalt +69 mål i målskillnad efter 18 omgångar.

Brescia Calcio

Maria Karlsson 16/1

Spelade hela matchen när Brescia slog bottenlaget Bari med 3-0. Laget ligger nu två poäng bakom Verona i Serie A, men med en match mindre spelad.

Tyskland

VfL Wolfsburg

Nilla Fischer – 16/1

Gjorde i fredags mål när Wolfsburg slog Duisburg hemma med 7-0. Svensken gjorde matchens tredje balja och spelade sedan hela matchen. Just nu är det landslagsuppehåll då Nilla Fischer är iväg med svenska landslaget i Algarve. Lägret började med ett ”Jojo”-test där Fischer fick ta ut sig maximalt till hon kände sig illamående.

Ligor som har uppehåll

Finland – Uppehåll i den finska ligan fram till april

IFK Mariehamn

Bobbie Friberg Da Cruz – 32/0

Josef Ibrahim – 12/1

Philip Sparrdal-Mantilla – 0/0

Kina – Uppehåll i den kinesiska ligan fram till mars.