TV: Hrgotas succé - tvåmålsskytt och matchhjälte i Europa Leauge-playoffet

Andra ligor och cuper

Branimir Hrgota, 21, visar storform inför det stundande EM-kvalet.
Mot Sarajevo i Europa League-playoffet avgjorde anfallaren med sina två mål.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrogta, 21, har varit het i Borussia Mönchengladbach under försäsongen. Han har också fått förtroende från tränaren Lucien Favre. I lördagens cupmatch mot Homburg blev Hrgota tvåmålsskytt när Mönchengladbach vann med 3–1.

Och succén fortsatte under torsdagen. Branimir Hrgota gjort återigen två mål när tyskarna slog Sarajevo med 3–2 i den första playoff-matchen till Europa Leauge.

I slutet av den första havleken gjorde svensken sitt första mål som betydde 2–1. En boll som seglade förbi målvakten och Hrgota kunde nicka in bollen.

Sarajevo kom dock tillbaka och kvitterade i den 59:e minuten. Men Hrgota var inte nöjd. 21-åringen gjorde sitt andra och Mönchengladbachs tredje i den 73:e minuten. Och det var ett riktigt drömmål. Ett stenhårt skott som gick ribba in. (se målet överst i artikeln)

Ett mål som också blev matchens sista och Mönchengladbach vann med 3–2. Dock hade Hrgota kunnat bli tremålsskytt. I den 80:e minuten fick 21-åringen ett nytt läge - men den gången var stolpen i vägen.

Frågan är nu om Erik Hamrén tar ut anfallstalangen till EM-kvalmatchen mot Österrike. Truppen tas ut på nu på tisdag.

Fotbollskanalen.se har varit på plats och träffat Branimir Hrgota och den intervjun kan ni läsa här.

Publicerad 2014-08-21 kl 22:27