VECKANS ELVA: Hetaste svenskarna ute i världen

I samband med SVENSKKOLLEN så plockar Fotbollskanalen varje vecka ut de hetaste utlandsproffsen i "Veckans elva". Se vilka som stått ut den här helgen.

Antalet tidigare uttagningar i Veckans elva inom parantes.

Målvakt

Daniel Örlund (0)
Höll nollan när hans Helsingfors enkelt besegrade Jaro på hemmaplan med 3-0. Det var svenskens andra raka nolla och HJK leder nu den finska ligan med elva poäng efter fem omgångar.

Försvarare

Johan Larsson (0)
Spelade nittio minuter när Bröndby besegrade Odense med 2-0 på bortaplan. Larsson var med och höll lagets andra raka nolla.

Mikael Dyrestam (0)
Ålesund har hittat formen efter en skakig inledning med två raka vinster. I helgen besegrade man Bodo/Glimt med 2-0 där den för Blåvitt-försvararen spelade som mittback. Dyrestam fanns på plan under hela matchen och fick hålla nollan bakåt.

Jonas Olsson (0)
Fick göra det avgörande målet mot Manchester United då han lite omedvetet styrde in matchens enda mål på en frispark. Efteråt kunde svensken skratta åt målet, men kände ändå att han närmar sig landslaget.

Martin Olsson (0)
Norwich avslutade årets Championsship med seger hemma mot Fulham med 4-2. Slutar nu på en tredje plats och sikta in sig på uppflyttningskval där man går in som förhandsfavoriter. Olsson spelade hela matchen och har faktiskt missat fyra omgångar i år.

Erdin Demir (0)
Ytterbacken spelade nittio minuter i segermatchen mot Bryne och fick hålla nollan bakåt för Norlings Brann.

Mittfältare

Mervan Celik (0)
Målskytt i 3-0-segern för Genclerbirligi borta mot Gaziantepspor då han inledde målgörandet efter en timmes spel.

Sebastian Larsson (0)
Tillbaka från avstängning och slängdes direkt in i Sunderlands startelva. Då Southampton drog på sig ett rött kort kunde Sunderland dra det längsta strået och vinna med 2-0. Svensken spelade 82 minuter innan han blev utbytt. Sunderland ligger fortfarande på nedflyttningsplats, men har nu bara en poäng upp till säker mark.

Anfallare

Lotta Schelin (1)
Helgens svensk i Frankrike. Stod hela fyra mål när hennes Lyon besegrade tabelljumbon Arras med hela 14-0. Schelin har nu gjort 200 mål i klubben vilket är den bäste målskytten genom tiderna.

Zlatan Ibrahimovic (0)
Tillbaka från avstängning när PSG slog Nantes med 2-0. Svensken låg bakom båda målen och hyllades idag i de franska tidningarna.

Valmir Berisha (0)
Gjorde sin första match för Panathinaikos när han hopppade in med tio minuter kvar att spela i bortmötet mot Kerkyra. Det var svenskens första match med A-laget.

Publicerad 2015-05-04 kl 12:25