Vinst för Malmö i första CL-kvarten

Andra ligor och cuper

LDB Malmö tar med sig ett hyfsat resultat till kvartsfinalreturen i Tyskland efter att ha slagit Frankfurt med 1—0 i Champions league.
Men sett till hur matchen såg ut i andra halvlek blir det otroligt tufft för svenskorna att ta sig till semifinal.

I den 25:e minuten kom målet som kan bli så mycket värt för Malmö: En lång och hög passning från högerkanten nådde en djupledslöpande Sara Gunnarsdottir, som med lite tur fick med sig bollen och kunde sätta den bakom Desirée Schumann i Frankfurts mål.

Frankfurt är ett riktigt tufft test för det svenska mästarlaget. Dels vimlar det tyska laget av landslagsspelare, dels är laget mitt i sin säsong. Men Frankfurt är betydligt svagare borta än hemma, vilket inte minst resultaten i årets Champions league visat.

Malmö visade inte heller några som helst tecken på att vara rostigare än motståndarna i en rätt jämn första halvlek. Men andra halvlek blev en helt annan match. Frankfurt tryckte på och låg i långa stunder med samtliga utespelare på hemmalagets planhalva.

Men med lite tur och några fina räddningar från Thora Helgadottir lyckades LDB Malmö hålla nollan, vilket kan bli mycket värdefullt i den tuffa returen som väntar i Tyskland.