Det där är bara ett utklipp av vanliga reaktioner från Man Utds fans från och med det att Wayne Rooneys kontraktsdispyt och påstådda vilja att lämna klubben blev allmän kännedom.
Det är naturligtvis precis lika fånigt som det är förutsägbart och det är en reaktion vi ser om och om igen från supportrar av Premier Leagues så kallade stora klubbar.
Det har blivit ett närmast stående skämt att så fort en fotbollsspelare ser grönare gräs (eller en ståtligare ko) någon annanstans så går spelaren i ett ögonblick från avgud till avskräde i de försmådda fansens ögon.
Samma fans som sjöng ”Fergie, Fergie, Sign him up!” hånade strax därefter Carlos Tevez som en judas och en fattig mans Wayne Rooney. Arsenals supportrar avfärdade Thierry Henry och Patrick Vieira som föredettingar när de valde att lämna norra London.
Javier Mascherano gick från ”världens bäste defensive mittfältare” till en råtta när han tvingade igenom sin flytt till Barcelona. Och i samma sekund som Gareth Barry valde Man City så började Aston Villas fans beskriva honom som överskattad.
Okej, Villafansen kan ha en poäng.
Och det kommer självfallet hända igen.
När Fernando Torres lämnar Liverpool – ”han är en vandrande skada med ett attitydproblem!”. När Fabregas lämnar Arsenal – ”Jack Wilshere är ändå en bättre spelare!”. När Ashley Young lämnar Aston Villa – ”vi behöver inte det filmande kräket!”.
Men det kommer inte hända när Gary Cahill lämnar Bolton, när Jordan Henderson lämnar Sunderland eller när Connor Wickham lämnar Ipswich.
Är den här typen av revisionism med andra ord något som främst kännetecknar de stora klubbarnas fans – och vad beror i så fall det på?
Är det för att de klubbarna har fler fans, mer högljudda fans och därmed också enligt matematikens regler även ett större antal neanderthalare?
Eller kan det vara så att det med att vara supporter till någon av de stora klubbarna så medföljer där en känsla till berättigande och en uppblåst uppfattning om sin egen betydelse?
Det påminner inte så lite om den snygge och populäre killen som bara inte kan fatta att den vackra flickan föredrar en annan kille. Helt plötsligt berättar han villigt för alla sina vänner att hennes tidigare så vackra attribut egentligen inte är vatten värda.
Det är en fördel med att vara supporter till en av Englands mindre klubbar. Där finns ingen inbillad plikt att håna och häckla före detta spelare, och därmed indirekt (om än omedvetet) den egna klubbens historia, enkom för att de ser sin framtid i en annan klubb.
Därmed slipper de mycket av den bitterhet som de stora klubbarnas fans brottas med.
…………………………………………………
”LIKE LOOKING IN A MIRROR, ONLY NOT”
Det skiljer 95 ligapositioner mellan League 1-laget Rochdale och FC United of Manchester från Evo-Stik League Premier Division, den sjunde nivån av engelsk ligafotboll.
Igår möttes de båda lagen i FA-cupens första omgång på Spotland, Rochdales hemmaplan.
Oh vilken match det blev. FC United tog ledningen med 2-0 innan Rochdale genom två fasta situationer lyckades kvittera och ordna ett omspel mot det lilla utbrytarlaget på Gigg Lane. Trodde alla.
Ändå, en heroisk insats av det lilla nonleague-laget.
Men det skulle bli bättre än så.
Långt in på tilläggstiden – djupt in i Fergietime – så utnyttjar Michael Norton ett målvaktsmisstag, stjäl bollen och rullar in 3-2.
De må ha brutit sig ur klubben – men de är fortfarande United!
FC United är i FA-cupens andra omgång och en match från chansen till det som vore drömmen – ett möte i den tredje omgången mot Man Utd.
https://www.guardian.co.uk/football/2010/nov/05/rochdale-fc-united-manchester-fa-cup
https://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/fa-cup/8113420/Rochdale-2-FC-United-of-Manchester-3-match-report.html
:::
Och vilken fantastisk publik för FC United.
För den som inte vet, FC United är alltså utbrytarklubben grundad och ägd av ett stort antal Man Utds fans som ett svar på Malcolm Glazers övertagande av Man Utd 2005.
Något som antyds i ramsorna som framfördes under matchen:
[“Glazer, where ever you may be, you bought Old Trafford but you can’t buy me! I signed ‘not for sale’ and I meant just that, you can’t buy me you greedy twat!”]
[“We don’t pay Glazer or work for Sky, we still sing Chelsea’s gonna die. Two Uniteds, but the soul is one, as the Busby Babes carry on.”]
[“This badge is my badge, this badge is your badge. Three stripes and three sails, oh what a fine badge. They tried to take it, but we replaced it, on the shirt of United FC.”]
:::
Personligen såg jag matchen igår kväll. Jag måste säga att det var en närmast surrealistisk upplevelse.
Det var rött och svart. Det var ramsor man kände igen, det var till och med väldigt ofta samma sånger. Ramsor om gamla Man Utd-legender.
Det var som att se den egna klubben fast ändå inte. Eller som att inte se den egna klubben, fast ändå göra det.
En på sitt sätt unik fotbollsupplevelse.
Two Uniteds, but the soul is one.
…………………………………………………
24 ÅR – BLOODY HELL
Idag är det exakt 24 år sedan Sir Alex Ferguson tillträdde som manager för Man Utd. Daily Mail sammanställer 24 nyckelmatcher som har definierat hans tid i klubben.
Match 1-8:
https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1326438/Sir-Alex-Ferguson-The-24-matches-help-tell-story-24-years-Manchester-United-manager.html
Match 9-16:
https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1326629/Sir-Alex-Ferguson-The-24-matches-help-tell-story-24-years-Manchester-United-manager.html
Match 17-24:
https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1327061/Sir-Alex-Ferguson-The-24-matches-help-tell-story-Manchester-United-boss–Part-Three.html
En riktigt bra sammanfattning av hans karriär ges av bloggen The Equalizer som fullt rättmätigt ger honom en plats bland fotbollshistoriens allra främsta managers:
https://equaliserfootball.com/2010/08/27/11-ferguson/
…………………………………………………
”ALL WORK AND NO PLAY MAKES JACK A DULL BOY”
Den tidiga lördagsmatchen är Bolton vs Tottenham.
Den 20:e april 2002 spelade Bolton 1-1 hemma mot Spurs. Men kan ni vilka som ställde upp i Boltons startelva i den matchen?
Pröva era kunskaper här – låt mig veta hur många spelare ni plockade och hur lång tid ni behövde på er!
https://www.football365.com/fun/games/missingmen
Det ska finnas många fler varianter av detta spel så klart. Jag vet att Sky Sports har ett gäng varianter för alla möjliga lag.
…………………………………………………
DO THE MAKELELE
Defensiv mittfältare. Balansspelare. Holding midfielder. Kärt barn har många namn. Så också agat barn tydligen.
Det är den där typen av fotbollsspelare som väldigt många lag har i någon form och variant. Men det är en oglamourös och otacksam roll.
Spelaren kommer frekvent pekas ut av motståndarlagens managers för att spela ”anti-fotboll”. Särskilt av vissa motståndarlags managers.
Spelaren får ofta leva med en hög grad av frustration från det egna lagets fans för att han ”skapar för lite” framåt.
Och spelaren kommer aldrig någonsin vara aktuell för att vinna något pris likt ”bäste spelare”.
Men vad gör spelaren egentligen?
Den utmärkta fotbollstaktikbloggen Zonal Marking går igenom spelarens uppgifter och taktiska betydelse på ett utmärkt och väldigt illustrativt sätt:
https://www.zonalmarking.net/2010/07/30/central-midfield-role/
…………………………………………………
”Tyskland är bäst i Europaspelet hittills” säger Anton Fors på Tysklandsbloggen.
Han kanske har rätt – jag har ingen aning om hur han har kommit fram till slutsatsen och jag har inte riktigt haft tid och energi att själv fundera djupare över frågan.
Vet gör jag däremot att England har fyra lag i Champions League som samtliga leder sina respektive grupper. Och ytterligare två lag i Europa League som också leder eller ligger väldigt bra till i sina respektive grupper.
Jag har lite svårt att se hur något skulle kunna vara bättre än det.
Någon annan som har gåtans lösning?
Be Champions!!