Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Leãos medverkan är Milans lilla hopp om en CL-final 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

0-2 efter elva minuter, 4-13 i avslut efter första halvlek, flera bra Interlägen för ett avgörande tredje mål… Vad hände egentligen, Milan? Det var inte så här de rödsvartas första Champions League-semifinal på 16 år skulle sluta.  

Inters 2-0-seger var helt rättvis och borde varit större. Milan vek ner sig i försvarsspelet, agerade passivt och förlorade mängder med andrabollar i första halvlek på San Siro. Försvaret som så när nollade både Tottenham och Napoli över 360 minuter var oigenkännligt.  

Inter var samtidigt väldigt, väldigt bra och tränaren Simone Inzaghi vann den taktiska duellen mot Stefano Pioli överlägset. Ändå är känslan att Inter inte är helt tillfreds med resulatet, för dubbelmötet kunde varit avgjort efter en av fyra halvlekar.  

Annons

Ett derby är ett derby, ja, men i kväll blev lagens formkurvor påtagligt uppenbara. Det syntes klart och tydligt vilket lag som gått in till matchen med fyra raka segrar i ligaspelet och dessutom är vidare till en Coppa Italia-final, och vilka randiga spelare som befinner sig utanför Champions League-linjerna i Serie A.  

Även om Milan ryckte upp sig efter pausen uteblev den riktiga forceringen. Sandro Tonali sköt i utsidan av stolpen och Tommaso Pobega hade ett bra skottläge i slutminuterna, som räddades av André Onana. Men där Milan byter in spelare som Divock Origi (iskall hela året) och Pobega kan Inter slänga in namn som är lika bra som startspelarna.  

Ett tydligt bevis på det blev Ismaël Bennacers tidiga skada. Mittfältskuggen ersattes av Junior Messias, som är en okej truppspelare i ett Serie A-topplag, men som brände Milans bästa målchans i matchen grovt. Det är en markant skillnad i kvalitet mellan trupperna och det kan inte ens en scudetto förändra.  

Annons

Dock har Milan en världsklasspelare som Rafael Leão. Efter skadekänningen mot Lazio senast ställdes yttern över helt i derbyt och hela vänsterkanten tappade i slagstyrka. Ersättaren Alexis Saelemaekers kom inte till rätta när han bytte kant från höger och utgick efter en timme.  

Origi syntes sedan bara i början av sitt inhopp och bakom honom kom Theo Hernandez aldrig loss ur startblocken. Det var länge sedan jag såg vänsterbacken vara så anonym. Milans lilla hopp om att kunna vända underläget i returen ligger i Leãos eventuella medverkan, och förhoppningen från Milanhåll är att portugisen ska kunna spela.  

Med Leãos oförutsägbarhet har Milan fortfarande en chans nästa vecka. Annars talar allt för att Inter bokar en flygbiljett österut till Istanbul, av den enkla anledningen att de åter visade vilket som är det bättre laget i Milano.  

Annons

Du kan följa alla matcher i Champions League på C More! 

Publicerad 2023-05-10 23:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto