Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: PSG värvar Bayern München-back

Sillybloggen

Paris Saint-Germain spekulerades tidigare i sommar vara nära att hämta in tyske landslagsbacken Jerome Boateng från Bayern München och Bundesliga. I dag meddelade den franska klubben att det blir en förstärkning från Bayern – men i stället spanske vänsterbacken Juan Bernat, 23, som ansluter till klubben.

Bernat skrev på ett kontrakt över tre år med den franska giganten.

– Jag känner mig mycket stolt över att gå till Paris Saint-Germain. Efter min debut i Spanien och upplevelsen i Tyskland, så får jag nu upptäcka ett nytt land och särskilt en klubb vars utveckling har varit fantastisk under de senaste åren. PSG är en välkänd klubb i Europa med världsklasspelare, en magnifik arena och stora ambitioner. Jag ser också fram emot att träna under Thomas Tuchel, vars arbete i Tyskland var av högsta kvalitet. Det kommer att bli spännande att fortsätta karriären i PSG, säger spanjoren till PSG:s officiella hemsida.

Annons

Bayern Münchens sportchef Hasan Salihamidzic kommenterade också övergången.

– Juan Bernat bad oss att acceptera Paris bud och att släppa honom från hans kontrakt, säger han till den tyska klubbens hemsida.

Bernat lämnade sommaren 2014 Valencia för spel i Bayern München och stod under den gångna säsongen för elva framträdanden i Bundesliga.

Publicerad 2018-08-31 19:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto