Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sundsvall-tränare bekräftar intresse från Blåvitt - men: "Inget seriöst"

Sillybloggen

IFK Göteborg är, enligt GP, intresserat av att plocka in Gif Sundsvalls assisterande tränare Ferran Sibila, som sitter på ett utgående kontrakt, till nästa säsong för att assistera Poya Asbaghi i klubben. Detta efter att tidigare assistenten Alf Westerberg nyligen fick lämna sin post och Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller endast kom in som nya assistenter på tillfällig basis över resten av säsongen.

Nu bekräftar Sibila intresset från Blåvitt, men avfärdar dess dignitet.

– De har visat intresse för företaget, men det är inget seriöst eller konkret på något sätt, säger Ferran Sibila till ST.

– Börjar jag tänka för mycket på framtiden kommer jag att tappa fokus från det som är viktigt. Jag vill bara fokusera på de här fem matcherna vi har kvar och göra den här säsongen så bra som möjligt. Efter det kan jag börja tänka på hur mitt liv ser ut och hur framtiden ska bli, fortsätter han.

När Fotbollskanalen tidigare i veckan pratade med Sundsvalls sportchef Urban Hagblom, så var han tydlig med att klubben vill skriva ett nytt avtal med spanjoren, men att den sociala biten med avståndet hem till Spanien för tränaren är ett hinder.

Annons

– Det får spekuleras bäst det vill och det är väl ett kvitto på att vi gör bra saker när det blir intresse för representanter i Gif Sundsvall. Jag har svårt att se vad det är som ska göra att han ska välja dem (Göteborg) i stället för Gif Sundsvall, men det är ju Ferrans beslut. Jag känner mig inte orolig att han hamnar i någon annan svensk klubb, sa han till Fotbollskanalen då..

– Jag upplever det som positiva signaler. Det finns alltid detaljer i det, men det är nog inte utifrån de sportsliga utmaningarna och situationen i Sundsvall utan mer utifrån att det är långt hem till släkt och vänner. Det är en bit till hans hemmiljö, det är det som stökar till det och det gör ju ingen skillnad var man än befinner sig i norra Skandinavien. Det är långt hem till Katalonien, fortsatte han.

Annons

Sundsvall ställs härnäst på söndag mot Elfsborg i Borås i allsvenskan. Laget är inför helgens omgång sjua i tabellen med 40 poäng efter 25 omgångar i serien.

Publicerad 2018-10-19 14:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto