Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Montiel kan lämna Belgien - aktuell för spel i Sverige igen

Sillybloggen

Diego Montiel gjorde i fjol succé med Örgryte i superettan. Mittfältaren stod för 13 mål och 15 assist när Öis blev fyra i serien. Efter säsongens slut lämnade han Göteborgslaget och skrev i stället på för den belgiska andraligaklubben Beerschot Wilrijk med ett kontrakt fram till sommaren 2021 och med en option på ytterligare två år.

Men sedan dess har det blivit ont om speltid och endast två korta inhopp i ligan. Enligt GP kan därmed Montiel nu vara aktuell för en utlåning till allsvenskan eller superettan efter den belgiska säsongens slut. Beerschot toppar andradivisionen och har endast en ligamatch kvar av säsongen med efterföljande play off-spel om uppflyttning till den belgiska högstaligan.

Tidningen rapporterar att Dalkurd, som Montiel tillhörde mellan 2015 och 2016, ska vara intresserat av att återförenas med spelaren. Dalkurds sportchef Adil Kizil bekräftar för tidningen att han har följt Montiel sedan spelaren lämnade Dalkurd, men att det i dagsläget inte finns en kontakt om en gemensam framtid mellan parterna.

Annons

– Skulle han bli tillgänglig så får vi ta det då. Jag hoppas att han gör det så bra där borta att han blir kvar, säger Kizil till GP.

Däremot skulle Kizil inte säga nej till en värvning av Montiel.

– Diego Montiel hade varit ett toppnyförvärv för alla klubbar i superettan. Ingen klubb säger nej till de kvaliteterna, säger sportchefen till tidningen.

Publicerad 2019-02-28 19:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto