Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lucescus besked - går i pension

Sillybloggen

En av de mest framgångsrika tränarna någonsin, rumänen Mircea Lucescu, har gått i pension.

Lucescu meddelade efter fredagens förlust med sitt Dynamo Kiev mot Sjachtar Donetsk i den ukrainska ligan, att han lämnar den ukrainska storklubben och avslutar sin karriär.

– I dag vill jag inte prata om matchen, jag vill säga att jag har ägnat 15 år åt fotboll i Ukraina och att jag har bestämt mig för att avsluta min karriär. Den här matchen, mot Sjachtar, var min sista. Jag tar farväl av mina spelare, både i Dynamo och i Sjachtar, säger han enligt den engelska tidningen Daily Mail och fortsätter:

– Jag är tacksam gentemot alla och jag hoppas att en del av mig stannar kvar i Ukraina och i ukrainsk fotboll. Jag har trots allt jobbat här i 15 år. Jag är tacksam gentemot Sjachtars president, Rinat Akhmetov, och gentemot Dynamos president, Ihor Surkis, för vårt samarbete.

Annons

– Jag hade såklart velat avsluta annorlunda, men allt har ett slut. Det gäller en fotbollskarriär, själva fotbollen och livet. Allt har en början och ett slut.

Den rumänske tränaren basade över Dynamo Kiev mellan 2020 fram till i går, och har även en bakgrund som tränare i Sjachtar mellan 2004 och 2016, precis som i klubbar som Zenit S:t Petersburg, Besiktas, Galatasaray, Inter, Brescia och Pisa. Han har även lett Rumäniens och Turkiets landslag.

Lucescu är en av de tränare som vunnit flest titlar någonsin, då han under sin karriär bärgat 35 titlar.

Publicerad 2023-11-04 18:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto