Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

0:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Rykte: Barcelona kan offra Lewandowski för att få råd med Guimaraes

Sillybloggen

Det var slutet på en era när Robert Lewandowski lämnade FC Bayern München för Barcelona förra sommaren. Den polske skyttekungen fortsatte dock att vinna titlar och tog hem La Liga under sin första säsong i den katalanska storklubben.

Nu skriver sajten FootballTransfers att Barcelona kan offra anfallaren – som är klubbens bäst betalda spelare. 35-åringen uppges ha anbud från saudiska klubbar och Barcelona kämpar allt jämt med ekonomin.

Dessutom uppges Barcelona vara sugna på ännu en storvärvning nästa sommar, nämligen Newcastles mittfältare Bruno Guimaraes, och för att möjliggöra en sådan värvning kan Lewandowski vara en av spelarna som tvingas bort.

Guimaraes skrev så sent som i oktober på ett nytt femårskontrakt med Newcastle och uppges ha en utköpsklausul på hundra miljoner pund (runt 1,3 miljarder kronor). Vad som däremot kan öppna för Barcelona är Guimaraes ambition att spela i Champions League nästa säsong. Mittfältaren uppges vara frustrerad över att klubben tidigare i veckan åkte ut redan i gruppspelet och om Newcastle(i skrivande stund sjua i Premier League) missar att kvalificera sig till turneringen så kan det öppna för Barcelona.

Annons

Robert Lewandowski har gjort åtta mål på 14 matcher för Barcelona i La Liga den här säsongen. Hans kontrakt går ut sommaren 2026.

Publicerad 2023-12-16 08:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto