Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Brittiska medier: Xabi Alonso inte aktuell för Liverpool

Sillybloggen

Xabi Alonso har uträttat stordåd i Bayer Leverkusen och placerats i Liverpool, där han bland annat vann Champions League som spelare.

Ryktena har tagit fart efter att tränare Jürgen Klopp meddelat att han lämnar efter säsongen – men nu kommer nya uppgifter.

The Telegraph skriver att det förmodligen inte blir Alonso som tar över, eftersom Liverpool inte tror att han är tillgänglig i sommar.

Tidningen skriver att Liverpool nu tittar på andra alternativ och de två främsta är Sporting Lissabons Ruben Amorim och Brightons Roberto De Zerbi.

Liverpool Echo har samma uppgifter och menar att det är osannolikt att Alonso tar över Liverpool, eftersom klubben är övertygad om att han vill stanna i Leverkusen minst en säsong till.

Transferexperten Fabrizio Romano skriver att Amorim mycket riktigt är en av de hetaste kandidaterna till att ta över efter Klopp.

Annons

Samtidigt uppger även The Times att Liverpool “blickar åt annat håll” eftersom Alonso planerar att stanna i Tyskland.

Alonso har även kopplats ihop med Bayern München, vars hederspresident Uli Hoeness uttalar sig i frågan.

– Det kommer att bli svårt, för att inte säga förmodligen omöjligt. Jag kan verkligen se honom stanna i Leverkusen. Han vill nog inte lämna nu. Han jobbar för en klubb som är på väg att bli tysk mästare, säger Hoeness till ARD enligt Sky Sports och fortsätter:

– Han har mycket att tacka klubben för och tvärtom. Hade han haft ytterligare två, tre år av framgångar hade det förmodligen varit enklare att få loss honom. Vi hade velat värva honom, men om det inte går blir det upp till ledningen att hitta alternativ.

Publicerad 2024-03-28 22:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto