Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: AEK:s intresse för Pittas svalt

Sillybloggen

Ioannis Pittas har varit en stöttepelare för AIK under det senaste året och anfallaren har bland annat svarat för fyra mål under de inledande sju allsvenska matcherna under säsongen.

Detta har inneburit att spekulationer kring cypriotens framtid har tagit fart och det har under en längre tid ryktats om intresse från den grekiska storklubben AEK Aten, som enligt Discovery+ var på plats för att scouta 27-åringen i AIK:s möte med IFK Norrköping i söndags.

Men nu framkommer nya uppgifter från grekiskt håll.

Sport24 uppger att klubben uppskattar Pittas, men han sägs inte vara en prioriterad värvning i sommar, vilket inte heller anfallspositionen är. Dessutom anses prislappen på ungefär 2,5-3 miljoner euro, motsvarande 29,3-35 miljoner kronor, exklusive bonusar vara hög.

När AIK Fotboll AB under tisdagen gick ut med sin delårsrapport för januari-mars 2024 stod det klart att man gick minus 10,8 miljoner kronor under årets första kvartal, något som innebär att klubben är i behov av att sälja spelare.

Annons

”AIK Fotboll har per 31 mars 2023 fastställt nya finansiella mål. Per den 31 mars 2024 var målen för eget kapital och skuldsättning uppfyllda medan intäkts- och tillväxtmål inte vara uppfyllda. Uppfyllnad av Likviditetsmålet förutsätter att AIK Fotboll genomför spelartransfers under de kommande transferfönstren”, skriver klubben på sin hemsida.

Publicerad 2024-05-08 07:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto