Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En annan sorts fotboll - men jag är tacksam

Keven Baders Blogg

Twitter: Keven_Bader

Många felpassningar, märkliga skottförsök och trubbigt spel – MEN fotbollen är tillbaka, om så i en annan form.

MÅLSNÅLT

Det är inte ofta man kikar på halvtidsresultaten i Tyskland och endast noterar fyra mål på fem matcher. Men man ska nog inte vara så överraskad med tanke på den bristande träningstiden spelarna har haft i sina lag. Vi lär nog få se bättre spel de kommande veckorna när spelarna har hittat formen.

I den andra halvleken fick vi dock se målen trilla in, det blev sammanlagt 12 mål i de fem eftermiddagsmatcherna.

ÖVERKÖRNINGEN

Något som är sig likt är Erling Haalands effektivitet. Norrmannen stod för återstartens första mål, vilket är hans tionde mål på nio ligamatcher för Dortmund. Sammanlagt har Haaland gjort 13 mål och tre assist på 12 matcher för BVB.

Annons

Två andra spelare man ska hylla lite extra i BVB-lägret är Julian Brandt och Thorgan Hazard. Båda stod för fina insatser som ledde till mål. Dagens 4-0 seger är ett tydligt tecken – titelracet lever.

LIVSVIKTIG SEGER

Hertha Berlin har haft en kaosartad säsong så här långt – sparkade tränare, bråk i styrelserummet och spelare som skapat skandalrubriker. Nu har dock den nya tränaren Bruno Labbadia fått en drömstart efter dagens 3-0 seger borta mot Hoffenheim. Denna seger innebär att klubben tar ett viktig kliv från bottenstriden (just nu är det åtta poäng ner till kvalplatsen).

Annons

DANSK POÄNGHJÄLTE

Inför matchen var självfallet RB Leipzig stora favoriter mot Christian Streichs Freiburg. Matchen startade lovande för Nagelsmanns manskap, men bollen ville inte in. Istället slog Freiburg till på en hörna. Hemmalaget tryckte på och slutligen kom kvitteringen. Spelaren med flest matcher i RBL-tröjan, Yussuf Poulsen, nickade in 1-1 målet i den 77:e minuten. För några sekunder såg det nästan ut som att Freiburg skulle ta en seger i sista minuten, men målet blev bortdömt av VAR på grund av offside.

Annons

Jag är oerhört imponerad av Freiburg – inte bara för att de lyckades plocka poäng borta mot RB Leipzig, men även för att de gång på gång gör jobbet med betydligt mindre medel än vad konkurrenterna har. Ser man till marknadsvärdet på truppen (Transfermarkt) så är det endast fem BL-klubbar som här lägre truppvärde än vad Freiburg har. Trots det slåss Freiburg om en Europaplats.

Annons

TACKSAM

Det är en annan sorts fotboll vi ser nu, det kan man inte vifta bort, MEN jag är oerhört tacksam att jag får bevittna LIVE-fotboll igen. Precis som andra saknar jag publikens jubel och den elektriska atmosfären, men nu är det så här det är. Om jag skulle behöva välja mellan spökmatcher tills det är möjligt att spela med fulla läktare igen eller ingen fotboll alls tills arenorna kan fyllas så skulle jag välja alternativ ett. Förstå mig inte fel, fansen är självfallet kärnan i fotbollen, men jag tror att detta faktiskt kan ha en positiv inverkan på sporten vi älskar.
 
Ultrafansen i Schalke (Gelsenkirchen Ultras) skrev detta på sin hemsida:

”Spökmatcher kommer tydliggöra det mer än någonsin tidigare att fotbollen lever på grund av supportrarna. De är hjärtat i folksporten”

Jag instämmer med dem och jag hoppas och tror att ligorna/klubbarna kommer lyssna extra noggrant på sina supportrar i framtiden. Klyftan mellan dessa parter har de senaste åren blivit allt större och förhoppningsvis kan denna tragiska pandemi föra fansen och klubbarna närmare varandra. Det är kanske naivt av mig, men jag vill tro på det!

Annons
Publicerad 2020-05-16 18:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto