Dortmund vände mot Real - Reus fixade gruppsegern sent

Real Madrid hade 2-0 mot Dortmund och gick mot gruppseger. Då vände tyskarna genom Pierre-Emerick Aubameyang och Marco Reus och blev gruppetta.

Borussia Dortmund hade greppet om segern i grupp F inför gruppfinalen mot Real Madrid. Kryss på Santiago Bernabeu räckte för Dortmund för att vinna gruppen. Det var dock hemmalaget som såg ut att gå mot vinst.

Real ökade trycket mot Dortmund allt mer efter kvartens spel och skapade flera chanser. Utdelningen kom när Dani Carvajal slog ett precist inspel som Karim Benzema kunde stöta in i mål i den 28:e minuten. Ett mål som tog Real upp i gruppledning.

I den 39:e minuten var André Schürrle nära att kvittera genom en vass frispark. Men Keylor Navas räddade.

Tre minuter in i den andra halvleken var gästernas Ousmane Dembelé mycket nära att kvittera när han fintade sig framåt och petade bollen precis utanför stolpen. Dembelé spelade kort därefter in bollen till Gonzalo Castro i ett guldläge, men han missade avslutet helt.

Istället för kvittering utökade Real sin ledning i den 53:e minuten när James Rodriguez inlägg möttes av Karim Benzema med pannan. 2-0 och fransmannens andra mål för kvällen.

Dortmund gav sig dock inte. Efter en timmes spel stod tyskarna för ett mycket vackert anfall som Pierre-Emerick Aubameyang stötte in i mål till reducering 2-1.

I den 78:e minuten fick Cristiano Ronaldo ett öppet läge vid bortre stolpen och hade chansen att avgöra. Portugisens avslut gick dock i stolpen. Missen skulle bli kostsam.

Dortmund fick nämligen utdelning på sin kvitteringsjakt i den 88:e minuten. Aubameyang löpte starkt längs högerkanten och satte in bollen till Marco Reus som kastade sig fram och stötte in 2-2.

Matchen slutade oavgjort och gruppsegern gick till Dortmund efter upphämtningen.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.