Dubbla Messi-assist när Barca slog Benfica

Leo Messi låg bakom ett mål i varje halvlek, ett av Alexis Sanchez och ett av Cesc Fabregas när Barcelona slog Benfica med 2-0 och tog sin andra raka Champions League-vinst.

Barcelona inledde CL-spelet med att slå Spartak Moskva med 3-2 och har nu 6 poäng efter att ha besegrat Benfica i Lissabon med 2-0.

Utan att göra några mål själv var det ändå Leo Messi som var segerregissör för katalanerna. Redan i sjätte minuten satte Messi fart ner mot kortlinjen och i rätt ögonblick spelade han inåt framför mål där Alexis Sanchez dök upp och kunde stöta bollen i mål från nära håll.

2-0 kom efter att Messi slank förbi fyra –fem Benficaspelare innan han petade bollen till Cesc Fabregas so avancerade framåt mot straffområdet och avlossade ett skot som Artur i Benficas mål inte kunde göra något åt.

Matchen fick dock en besk eftersmak för Barcelona efter att Carles Puyol, som nyligen återvänt från skada, tvingades bryta efter en otäck armskada. Enligt rapporter från Lissabon har Barcelonalagkaptenen slagit armbågen ur led.

Publicerad 2012-10-02 kl 22:56