Fischers Wolfsburg vidare i CL - slog ut Lindahls Chelsea

Frauen-Bundesliga

Kvällens Champions League-returmöte mellan Wolfsborg mot Chelsea innebar även ett svenskmöte mellan landslagssvenskorna Hedvig Lindahl och Nilla Fischer. Och det blev Wolfsburg som avancerade i turneringen efter 1-1-resultatet (totalt 4-1).

Matchen slutade 1-1 - men eftersom Wolfsburg vann första mötet mellan lagen med 3-0 avancerade mittbacken Nilla Fischers Wolfsburg vidare i Champions League till åttondelsfinal. Chelsea och målvakten Hedvig Lindahl slogs ur turneringen och fick resa hem till London.

Men det var Chelsea som tog ledningen i matchen mot slutet av första halvlek - på en riktig bjudning. Isabel Kerschowski gav sig på en för svår och nonchalant yttersidapass hemåt mot målvakten - som misslyckades kapitalt. Nilla Fischer försökte rädda upp situationen med en glidtackling men Eniola Aluko i Chelsea hann skjuta in 1-0 till gästerna.

Chelsea var sedan nära att göra att utöka ledningen - men Carneys tunga skott med yttersidan träffade enbart Lindahls ribbkryss.

I stället kunde Wolfsburg sätta spiken i kistan med kvitteringsmålet i den 80:e minuten. Ett inspel nådde Sara Björk Gunnarsdottir som satte upp bollen i nättaket.

Hedvig Lindahl och Chelsea blev därmed utslaget. Nilla Fischers Wolfsburg gick vidare till åttondelsfinal.

Publicerad 2016-10-12 kl 19:50