Fyra svenskor från start - Chelsea körde över Wolfsburg

Fyra svenskor fanns i startelvorna när Wolfsburg tog emot Chelsea i CL-returen.
Då körde London-klubben över tyskorna.
- Vi är vidare till semifinal i Champions League, och jag är en så stolt kapten, säger Magdelena Eriksson i ett inlägg på Chelseas Twitter.

Chelsea vann det första mötet lagen emellan med 2-1 och hade således en viss fördel inför onsdagens returmatch.

Fyra svenskor spelade från start i matchen. I Chelsea fanns både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson med i elvan och i Wolfsburg startade både Rebecka Blomqvist och Fridolina Rolfö.

Knappt 30 minuter in i matchen tog Chelsea ledningen. Laget fick en straff och från elvameterspunkten var den danska storstjärnan Pernille Harder säkerheten själv när hon satte dit 1-0.

Bara ett par minuter efter Harders ledningsmål kom nästa nätkänning för Chelsea. Samantha Kerr fick bollen i straffområdet, vände runt och avslutade kvickt. Avslutet gick in i nät fram till 2-0. I detta läge behövde Wolfsburg göra fyra mål för att avancera

Men drömmen gick definitivt i kras när Fran Kirby klev fram och rullade in 3-0 för Chelsea.

Lagens startelvor:

Wolfsburg: Kiedrznynek – Handrich, Janssen, Huth, Popp, Rauch, Rolfö, Engen, Blomqvist, Pajor, Odorsdun

Chelsea: Berger – Bright, Ingle, Eriksson, Andersson, Carter, Kirby, Cuthbert, Leupolz, Harder, Kerr

Publicerad 2021-03-31 kl 15:53