Garcia efter respasset: "Vi är inte på samma nivå som City"

Roma missade chansen att ta sig vidare till åttondelsfinal efter ha förlorat med 0-2 mot Manchester City. Efter matchen erkände tränare Rudi Garcia att man mötte ett starkare lag.

Romas drömmar om avancemang i Champions League krossades när ett Manchester City utan bland annat, Sergio Agero, Vincent Kompany och Yaya Touré lyckades vinna med 0-2.

Matchen var till en början mycket jämn men när Samir Nasri prickade rätt med ett drömmål gick luften ur Roma en aning, då det krävdes två mål för att kunna ta sig vidare. Pablo Zabaleta punkterade sedan matchen i den 86:e minuten med sitt 0-2-mål.

Efter matchen menade Romas tränare Rudi Garcia att mötte ett starkare lag.

-Vi visste att vi skulle möta ett starkt lag. Om de inte har Silva så har de Nasri, har de inte Aguero så har de Dzeko. Det var synd, för i en timme spelade vi riktigt bra.

-Deras första mål var psykologiskt tungt för oss. Vi visste att Bayern Munchen höll på att vinna, så att göra två mål var verkligen tufft. Vi måste förstärka laget för att kunna för att kunna nå till en högre nivå, menade Garcia.

Roma var trots allt mycket nära en kvittering i den 72:a minuten när mittbacken Konstantinos Manolas nickade i stolpen och Garcia menade att marginalerna inte gick deras väg.

- Vi saknade även en del tur. Deras chans gick stolpe in, våran gick stolpe ut, men City har större erfarenhet än oss och de var mer mogna i sitt spel.

-Nu är vårt mål att göra bra ifrån oss i ligan och vi vill komma så långt vi kan i Europa League som är en stor turnering, sa Garcia enligt Gazzetta dello Sport.
Publicerad 2014-12-11 kl 13:12