Hegerberg historisk - satte målrekord i Champions League

Ada Hegerberg är historisk.
På onsdagen krutade norskan in mål 52 och 53 i Champions League – mest i turneringens historia.

Norska Ada Hegerberg fick för snart ett år sedan ta emot det första Ballon d’Or-priset någonsin på damsidan. Och Lyons stora stjärna har den här säsongen fortsatt att visa varför hon är en av världens främsta – inte minst i Champions League.

På onsdagen dröjde det bara drygt tio minuter innan norskan hittade nätet, i returmötet med Fortuna Hjörring. Målet innebär att Hegerberg nu gjort otroliga 52 mål i Champions League – och att hon därmed är bäst genom tiderna. I och med målet passerade hon tyskan Anja Mittag som står på 51. Lite senare i matchen gjorde hon även mål 53, när hon satte 3-0 till Lyon.

Just Mittag hörde av sig till Hegerberg då norskan tangerat rekordet.

- Jag fick ett meddelande från Anja Mittag, det är fantastiskt. Hon är en legendar. Det är roligt och det är motiverande, sa Hegerberg själv då i en intervju med Lyons hemsida, enligt norska TV2.

Lyon fortsatte att ösa på och gjorde ytterligare fyra mål i andra halvlek och slutsiffrorna i matchen skrevs till klara 7-0. Det gör att de regerande mästarna går vidare till kvartsfinalen med sammanlagt 11-0.

Bästa svenskor genom tiderna är Lotta Schelin på 42 mål och Hanna Ljungberg på 39.

Publicerad 2019-10-30 kl 17:25