Athletic till Champions League - vände mot Napoli

Athletic Bilbao stod för en snabb vändning mot Napoli.

Baskerna slog ut italienarna och är klara för Champions League.

Första mötet slutade 1-1 i Italien, den här gången mötts lagen i returen på nya San Mamés i Bilbao.

Efter en mållös första halvlek slog Marek Hamsik till med ett skott i målvaktens nedre hörn till 1-0 för gästerna men ledningen stod sig inte längre än minut 61 när Aritz Aduriz fick bollen i straffområdet och satte 1-1.

Samme Aduriz utyttjade försvarssjabbel när han några minuter senare rundade målvakten och satte 2-1.  Och med kvarten kvar av matchen slog Ibai till när Athletic lurade Napolis offsidefälla. 3-1 för de rödvita - ett mål som tog baskerna hela vägen till Champions League.

Athletic: Iraizoz - De Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga - Iturraspe, Mikel Rico - Beñat, Susaeta, Aduriz - Muniain

Napoli: Rafael - Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Jorginho, Gargano - Mertens, Hamsik, Callejon - Higuain.
Publicerad 2014-08-27 kl 22:16