Atletico finalklart efter superdrama - dubbla straffmissar

Atletico Madrid är klart för final i Champions League. Detta efter ett riktigt stordrama i München.

Matchens första farliga målchans skulle komma efter tolv minuter. Douglas Costa vek in från sin kant och svepte iväg ett inlägg mot en flygande Robert Lewandwoski. Polacken hann dock inte riktigt fram till bollen som istället snuddade anfallarens panna och gick ut förbi kortlinjen.

Tio minuter senare så var det dags för Lewandowskis nästa läge i matchen. Polacken serverades bollen till vänster inne i straffområdet och gick på avslut. Oblak kom dock ut snabbt och täckte av vinkeln och kunde snyggt avstyra chansen.

Efter en halvtimmes spel skulle dock det förlösande 1-0-målet komma för hemmalaget. På en frispark precis utanför straffområdet klev Xabi Alonso fram och via Gimenez så sköt han in 1-0 till hemmapublikens stora jubel.

Bara två minuter efter målet så fick Bayern straff efter att just Gimenez fällt Javi Martinez i straffområdet. Thomas Müller själv tog hand om bollen från elva meter, men lade en straff i målvaktens höjd som Oblak kunde rädda.

Tio minuter in i den andra halvleken så slog Fernando Torres en djupledspassning till Antoine Griezmann som blev helt fri mot Neuer. Fransmannen tvekade inte utan dundrade in 1-1 - ett mycket viktigt mål för gästerna. På reprisen såg man att fransmannen låg precis på linje och det mycket svårt att avgöra ifall han var på rätt sida eller ej. Domaren bedömde dock att Griezmann var på rätt sida, vilket gav Atletico kvitteringsmålet.

Med femton minuter kvar att spela så höll sig Lewandowski framme i straffområdet och nickade in 2-1. Ett mål som skapade nerver i matchen och stämningen inne på arenen höjdes rejält.

Fem minuter kvar återstod då Fernando Torres löpte sig loss vid Bayerns straffområde och fälldes. Domaren pekade på straffpunkten trots att reprisen visat att kontakten skett utanför straffområdet. Men det skulle finnas en rättvisa då Manuel Neuer räddade straffen.

I den 87:e matchminuten så fick Bayern ett jätteläge att göra 3-1 då Alaba kom till skott precis utanför straffområdet. Skottet ändrade riktning men Jan Oblak lyckades ändå rädda bollen på mållinjen.

Hemmalaget pressade på för ett avgörande 3-1-mål men Diego Simeones mannar höll emot och tog sig till final genom bortamålsregeln. Nu väntar final den 28:e maj mot antingen Real Madrid eller Manchester City, vilket avgörs imorgon onsdag.

Bayern: Neuer - Boateng, Martinez, Alaba, Lahm - Alonso, Vidal - Costa, Muller, Ribery - Lewandowski

AtleticoOblak - Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis - Gabi, Augusto, Koke, Saul - Griezmann, Torres