TV: Zlatan målskytt i CL-comebacken - Cavani tvåmålsskytt

Zlatan Ibrahimovic gör mål i PSG-tröjan igen. Ett högerskott i 78:e minuten betydde 2—1 när laget till slut vann med 3—1 mot Ajax. Kampen om gruppsegern avgörs i den sista matchen mot Barcelona.

Det hade gått lång tid sedan publiken på Parc des Princes senast fick jubla över ett mål signerat den svenske fotbollsstjärnan.

Men sent på tisdagskvällen var det dags igen.

Vid ställningen 1—1 i Champions League-mötet med Ajax tog Ibrahimovic i 79:e minuten ned bollen med bröstet, innan han med en halvvolley hittade bortre burgaveln bakom Jasper Cillesen.

- Vi gjorde tre mål och vann matchen. Vi tog tre poäng, man jag tror att vi kan göra mer än så här, säger Ibrahimovic till Viasat.

- Att göra mål var viktigt för mitt självförtroende och för att hjälpa laget. Men allt handlar om att få spela matcher och få tillbaka rytmen.

Cavani satte två

Ett snyggt mål i svenskens blott andra match med Paris Saint-Germain sedan han kom tillbaka från sin segdragna hälskada. Tidigare hade Zlatan varit med i förspelet till 1—0-målet i första halvlek, när Edinson Cavani till slut serverades öppet mål av Ezequiel Lavezzi. Uruguayanen blev tvåmålsskytt när han lika enkelt rullade in 3—1 i 83:e minuten.

Några minuter senare byttes Ibrahimovic ut och hyllades med kraftiga applåder när han vandrade av planen i det parisiska ösregnet.

PSG:s spelar i en av Champions Leagues mest odramatiska grupper, och redan inför matchen mot Ajax var det klart att fransmännen och Barcelona går vidare.

En poäng räcker

Men gruppsegern står fortfarande på spel, och i den kampen var det viktigt att PSG tog tre poäng mot Ajax. I och med segern toppar PSG fortfarande gruppen och det räcker därmed med en poäng borta i den sista omgången mot Barça på Camp Nou — annars hade det krävts seger.

Och vikten av att vinna gruppen är inte alls obetydlig.

Det är redan klart att några av gruppvinnarna heter Real Madrid, Bayern München och Chelsea — lag som PSG vid gruppseger garanterat slipper möta redan i åttondelsfinal.

Barcelona—PSG spelas den 10 december.

PSG: Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, Luiz, Maxwell - Rabiot, Pastore, Matuidi - Cavani, Ibrahimovic (c), Lavezzi.

Ajax: Cillessen - Van Rhijn, Van der Hoorn, Denswil, Boilesen - Klaassen, Serero, Andersen - Schone, Milik, Kishna.

Publicerad 2014-11-25 kl 22:11