Schürrles sena kanon chockade Real Madrid

Borussia Dortmund och Real Madrid vann båda i sina Champions League-premiärer. Under tisdagen fick lagen dela på poängen efter André Schürrles sena kanon som fastställde 2-2.

Det var Real Madrid som tog ledningen. I den 18:e minuten klackade Gareth Bale fram bollen till Cristiano Ronaldo, som tryckte in bollen i mål från nära håll.

Ronaldo reagerat på ett ilsket sätt när Zinedine Zidane valde att byta ut storstjärnan under kryssmatchen mot Las Palmasunder helgen. Efter att Ronaldo nypit till med högern mot Dortmund och gjort 1-0, sprang Ronaldo ut till sidlinjen och skakade hand med Zidane.

Några minuter innan paus kvitterade Dortmund till 1-1. Keylor Navas boxade en frispark utåt i straffområdet, där Pierre-Emerick Aubameyang stötte bollen i mål.

Raphael Varane gjorde med dryga 20 minuter kvar av den ordinarie matchtiden 2-1 för Real Madrid. Mittbacken var påpasslig och stötte in returen på Karim Benzemas skott som tog stolpe, ribba och ut.

Men Dortmund skulle komma igen - och kvitterade med bara minuter kvar mot av matchen. Andre Schürrle stod för målet som dunkades upp i nättaket.

2-2 blev även slutresultatet.

- Jag är lite tom för vi spelade mycket bra offensivt och defensivt. Vi spelade den match vi ville spela. Det är den tredje matchen vi kryssat och jag lider med spelarna för det är inte förtjänat. Det är inte ett dåligt resultat men vi hade chanser och vid 2-1 med bara minuter kvar. Jag lider, säger Zinedine Zidane på presskonferensen efter matchen.

Borussia Dortmund: Bürki - Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer - Dembélé, Götze, Weigl, Castro, Guerreiro - Aubameyang.

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Danilo - Kroos, Modric, James - Bale, Ronaldo, Benzema.