Galen målfest när Celtic kryssade mot Manchester City

Mötet mellan Celtic och Manchester City blev en underhållande tillställning. Hela sex mål gjordes i matchen som slutade 3-3.

Mikael Lustig fanns med från start i Celtic som senast i Champions League åkte på en riktig dundersmäll mot Barcelona. 0-7 slutade den matchen – men det skulle visa sig att mötet med Manchester City blev desto roligare för skottarna.

Hemmalaget fick verkligen den superstart de behövde. Redan efter tre minuters spel satte Moussa Dembele 1-0 till Celtic.

Men ledningen fick de inte behålla speciellt länge. Manchester City kunde kvittera ett fåtal minuter därefter genom Fernandinho som fick tag i bollen efter ett misslyckat skott från Aleksandar Kolarov.

Celtic kom dock tillbaka. I den tjugonde minuten kunde Kieran Tierney slå in 2-1 efter ett skott som touchade en City-spelare in i mål.

Men City gav sig inte. David Silva levererade bollen till kvicke Raheem Sterling som via ett briljant skott i det nedre hörnet kunde utjämna till 2-2.

Den andra halvleken inleddes lika hett som den första. Moussa Dembele stod för ett riktigt vackert mål när han bröstade ned bollen i straffområdet och på volley sköt in 3-2 till Celtic, hans andra för kvällen.

Målfesten avslutades ett par minuter senare. Då var det Nolitos tur att hamna i målprotokollet när han satte en ny kvittering för City till 3-3.

Bortalaget var mycket nära att fullborda vändningen i slutminuterna men resultatet stod sig och blev matchens slutresultat.

Celtic: Gordon, Lustig, Toure, Sviatchenko, Tierney, Bitton, Forrest, Rogic, Sinclair, Dembele.

City: Bravo, Zabaleta, Otamendi, Kolarov, Clichy, Fernandinho, Gundogan, Silva, Sterling, Nolito, Aguero.