TV: Malmö till Champions League efter bragdseger mot Salzburg

14 års väntan är över.

Malmö FF krossade RB Salzburg med otroliga 3-0 och är klara för Champions League.

– Ett stort grattis, hälsar Erik Hamrén via Fotbollskanalen.

1-0 hade räckt. Malmö körde över Red Bull Salzburg med 3-0 och är klart för Champions League efter en otrolig bragd.

De himmelsblå tog ledningen redan efter 10 minuter, när Magnus Eriksson ordnade en straff som Markus Rosenberg smällde in. 20 minuter in i matchen var det samme Eriksson som snappade upp en misslyckad rensing och drog in ett otroligt volleyskott, rakt i mål.

I andra halvlek satsade Salzburg allt framåt men hade svårt mot Malmös försvar. Istället var det inbytte Simon Kroon i matchens slutskede som fint spelade fram Rosenberg efter en omställning, som visade en otroliga kyla när han väntade ut både målvakt och försvarare och bara rullade in 3-0.

När domaren blåste av var Malmö klara segrare - och efter 14 års väntan är ett svenskt lag i Champions League.

Malmö: Olsen - Tinnerholm, Helander, Johansson, Konate - Eriksson, Halsti, Adu, Forsberg - Kiese Thelin, Rosenberg

Salzburg: Gulácsi – Schwegler, Hinteregger, Ramalho, Keita – Kampl, Leitgeb, Ilsanker, Bruno – Soriano, Alan

Publicerad 2014-08-27 kl 22:30